Közélet

Koronavírus: a hazai fertőzöttek közel kétharmada nő

Müller Cecília arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyaroszági fertőzöttek 58 százaléka nő. Az országos tisztifőorvos szerint ez azért van, mert hazánkban a nők magasabb kort érnek meg, mint a férfiak, és a vírus eleve az idősebb korosztályban jelenik meg jobban.

A JÁRVÁNY ELSŐ HULLÁMÁNAK VÉGÉN JÁRUNK

A koronavírus-járvány első hullámának végén jár Magyarország – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília közölte: vasárnap csak hat új koronavírusos megbetegedést regisztráltak, jelentősen csökken a fertőzöttek száma (jelenleg 1182 betegről tudunk), a gyógyultak pedig már kétszer annyian vannak, mint az aktív fertőzöttek.

A koronavírusban megbetegedett 45 százaléka 65 év feletti Magyarországon, 100 ezer lakosra 41 pozitív eset és 5 haláleset jut országosan.

MEGSZŰNT AZ ELLENŐRZÉS AZ OSZTRÁK ÉS A SZLOVÁK HATÁRON

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, a péntektől hatályos intézkedés értelmében megszűnt az ellenőrzés a magyar-osztrák és a magyar-szlovák határátkelőhelyeken és határátlépési pontokon. Az osztrák, cseh, német és szlovák állampolgárok Magyarországra beléphetnek. Azonos megítélés hatálya alá esik az, akinek állandó lakhelye van Magyarországon, és ezt igazolja.

A magyar-szlovén határátkelőhelyek közül Rédicsnél és a Tornyiszenmiklós-M70-es autópálya-átkelőnél a nemzetközi tranzit- és személyforgalomban, illetve a tornyiszentmiklósi közúti határállomáson a személyforgalomban továbbra is marad a határellenőrzés.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb