- Hirdetés -
Sport

Közösen épít jégpályát a szegedi jégkorongklub és Algyő – szeptemberre kész az új csarnok

A Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapata és az algyői önkormányzat karöltve készítik el a beruházást. A munkálatok elkezdődtek, szeptemberre használható lesz a létesítmény.

Évek óta tervezte egy algyői jégpálya felépítését a szegedi jégkorongklub. Az előkészületek után a múlt héten elkezdődött az építkezés a Borbála Fürdő mögötti területen, a tervek szerint szeptemberben adják át a szabványméretű jégfelületet.


- Hirdetés -

– Hamar egymásra találtunk, az algyői önkormányzat végig nyitott volt a fejlesztésre. A beruházást a Magyar Jégkorong Szövetség szintén támogatta, nekik is fontos, hogy egyre erősebb legyen a szegedi régió. A jégpályán az algyőiek mellett a szegedi gyerekeknek is rendszeres lehetőségük lesz edzeni. Emellett szeretnénk bevonzani a hódmezővásárhelyi és környékbeli gyermekeket, iskolákat és óvodákat, hogy mindenki meg tudjon tanulni korcsolyázni, jégkorongozni – mondta Pápai Miklós, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű szakosztály-igazgatója.

Hozzátette: a beruházás nagy előrelépés, a következő feladat, hogy tartalommal töltsék meg a létesítményt. Az építkezés két ütemben valósul meg, szeptemberre a pálya készül el, ezt követi majd az öltöző kialakítása.

– Ez egy pozitív üzenet a sportág jövője szempontjából a régióban, nem csak a jégkorongra, az összes jeges sportra igaz ez a megállapítás. A fejlesztésnek köszönhetően a szegedi klubnál is bátrabban tervezhetünk – fogalmazott Pápai Miklós.


- Hirdetés -

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb