Mindenmás

Napi pakk, hétfő: Medárd nap, Bonnie Tyler, 30 fok meglepetésekkel Szegeden

30 fokos nyári idővel, meglepetés záporokkal és újra járható Tisza Lajos körúttal rajtolt el a hét első napja Szegeden. Reggeli kávé bekészít, indul a napindító csomagunk, hajrá Szeged!

MA ÜNNEPELNEK

Boldog névnapot Nektek: Medárd, Ágnes, Vilmos, Tas, Ellák, Helga! A hiedelmek alapján, ha ma esik, 40 napig szakadni fog a nyakunkba… A Medárd püspök napjához kapcsolódó hiedelmek évszázados megfigyelések eredményei: a június 8-a körül kezdődő kiadós európai esőzésekre már a római korban felfigyeltek.

A mai születésnapos hírességeink:

  • 69 éves Bonnie Tyler énekesnő, mindannyiunk rock-nagymamája. Az megvan, hogy a világhírt meghozó, totál egyedi rekedtes hangját egy még a 70-es évek elején elvégzett, balul elsült hangszálműtétnek köszönheti? Az orvos hetekre eltiltotta az énekléstől és a beszédtől, de Bonnie türelmetlen volt és nem tartotta be az előírásokat, aminek egy eltorzult, berekedt hang lett az eredménye. Ebbe a hangba szeretett bele a fél világ, ez hozta meg neki az igazi sikert. Apropó, a rocknagyi az idén Magyarországon koncertezett volna, a bulit a koronavírus miatt lefújták, de már megvan az új dátum: 2021. június 18-án a budapesti Barba Negraban pótolja a koncertet!
  • 65 éves Tim Berners-Lee informatikus, a világháló (www) kifejlesztője. Köszi, Tim, nélküled nyomtathatnánk ósdi, méregdrága, erdő-pusztító papírra a Szeged365.hu-t (hu nélkül). Tényleg köszi!
  • 64 éves Besenyei Péter műrepülő versenyző, repülőoktató, berepülőpilóta. A legenda már-már hazajár Szegedre, az alábbi videót a 2013-as szegedi Sárkányhajó VB megnyitóján vették fel:
  • 60 éves Megszületett Michael James Hucknall, a Simply Red énekese. Emberünk amellett, hogy bitang jól énekel, politizál (18 éve tagja a brit munkáspártnak), Manchester United rajongó és van egy saját borászata Szicíliában, ha “Il Cantante” (Az Énekes) márkájú olasz borral találkozol, az bizony az ő portékája!

KOCSIVAL MÉSZ MA REGGEL? VAN NÉMI VÁLTOZÁS…

Néhány részletet leszámítva elkészült a Tisza Lajos körút Árvízi emlékmű – Hősök kapuja közötti, 350 méteres szakasza. A munkálatok még május 4-én indultak, egy hónapon keresztül csak egy irányban lehetett közlekedni az útszakaszon. A munka a hétvégén befejeződött, szabad a terep:

MARAD A 30 FOK, DE LEHETNEK MEGLEPETÉSEK

Vasárnap délutánra az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, ehhez képest Szegeden szinte semmi sem történt tegnap. Valahogy mindig ez van mostanában: az időjósok bejelentik az égi csinnadrattát, de mire ideér Szegedre, elfárad, elmegy a kedve az egésztől. Kemény gyerekek vagyunk mi, szegediek, tudják ezt a záporok-zivatarok is. Vasárnap végül (szerencsére) fáziskéséssel érkezett meg az égi show, az éjszaka közepén izmos kis vihar tombolt a Napfény Városa felett.

Hasonló, de kisebb produkciók összejöhetnek hétfőn is: alapból nyár lesz, 30 fokkal, de bármikor kaphatunk a nyakunkba egy kis esőt. Egy esernyő tehát nem árt, de alapvetően klassz időnk lesz ma:

EZ TÖRTÉNT VASÁRNAP

Nincs hülyébb érzés, mint úgy bemenni dolgozni a hét első munkanapján, mint aki most jött a Holdról. Kerülj képbe, mutatjuk a legfontosabb vasárnapi történéseket:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb