Szegedi Arcok

Szalma Ibolya: megtízszereződött a családon belüli erőszak áldozatainak száma a karantén idején Szegeden

Dr. Szalma Ibolya, pszichológus szerint Szegeden is megtízszereződött a családon belüli erőszak áldozatainak száma a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében bevezetett karantén idején. A baj egyébként az egész megyében óriási, éppen ezért véleménye szerint a megoldás végre nem más, mint egy egyesület létrehozása.

A szegedi szakember kiemelte: nem csak a nők, hanem a gyermekek ellen irányuló erőszak is megnőtt az elmúlt időszakban Csongrád-Csanád megyében. A feszültség és a bizonytalanság nagyon komoly verbális és non verbális konfliktusokat szült. Elmondása szerint a szégyenérzet, a közösségi felületeken történő áldozathibáztatás, a nem megfelelő ellátás és igazságszolgáltatás hiányosságai azok, amelyek miatt a nők nem vagy csak későn állnak fel és lépnek ki az adott szituációból.

Éppen ezért úgy véli a megoldás nem más, mint egy olyan egyesület létrehozása a Napfény Városában, ahol végre megyei szinten kiemelt szerepet kapna minden ilyen és ehhez hasonló, különböző társadalmi rétegeket érintő ügy.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb