Közélet

Új elektromos autó töltőállomással gazdagodott Szeged

Új elektromos autó töltőállomással gazdagodott Szeged. Erre a „tankolási” módra már korábban is lehetőség volt, nemrég azonban még több berendezést helyeztek üzembe, amelyek modernebbek és megbízhatóbbak.

A szolgáltatást 80 forintért tudják igénybe venni az e-gépkocsival rendelkezők, amelyek 80 százalékos töltöttségre is képesek 15-20 perc alatt. Ilyen villámtöltést az SZKT is kínál, ez ugyan ingyenes, de csak és kizárólag az adott telephelyen, nyitvatartási időben vehető igénybe. Az újonnan elhelyezett berendezések 43, il­­letve 50 kW teljesítményű töltési lehetőséget kínálnak, csatlakozójuk pedig az összes forgalomban lévő e-gépkocsihoz hozzácsatolható, mivel minden féle szabványnak megfelelnek.

Fotó: Szabó Dávid

A Nemzeti Közművek csoportja által kihelyezett töltőállomások tehát a Napfény Városának immár több pontján megtalálhatóak. A megyében, azon belül pedig Szegeden egyre több van ezekből a töltőállomásokból, amelyek nagy része ingyenes. Ilyen az Ady téren levő, amely teljesítménye 22 kW, de találkozhatunk a Szentháromság utcában és a Moszkvai körúton is egy-egy fizető állomással, amelyek használata 80 forint egy kW óránként.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb