Mindenmás

Földikutyák vs Migránsok: a Migration Aid szerint az előbbiek ásták a 24 méteres alagutat a magyar-szerb határon

24 méter hosszú, 40 centiméter átmérőjű alagutat ástak a magyar-szerb határon – számoltunk be róla szűk egy hete. A grandiózus produkcióra a Magyar Honvédség szolgálatot teljesítő járőre és a Szeged Határrendészeti Kirendeltség szolgálatirányítója talált 2020. június 5-én, éjfél után. Az igazi show azonban csak ma kezdődött: a Migration Aid nevű civil szervezet szerint az alagutat nem illegális bevándorlók, hanem földikutyák ásták.

Ti melyik változatnak adtok igazat?

A.: illegális bevándorló (a Magyar Honvédség verziója)

B.: földikutya (a Migration Aid verziója)

Akármelyik is volt, elugorhatna felásni a kertet, a jelek szerint jól bírhatja a kemény munkát.

A migrációt segítő civil szervezet szerint a múlt héten felfedezett járat alig nagyobb a környéken élő földikutyák alagútjainál, azon nem férne át egy felnőtt ember. Azt is vitatják, hogy ilyen üreget észrevétlenül ki lehet ásni a jól őrzött határszakaszon. Ezzel némiképp ellent mond, hogy az alagút létezéséről akkor szerzett tudomást a Magyar Honvédség járőre és a Szeged Határrendészeti Kirendeltség szolgálatirányítója, amikor megláttak egy emberi fejet kibukkanni a föld alól. Mindez persze nem jelent semmit, igazából tök normális, hogy hajnal 0 óra 10 perckor egy vadidegen ország határán, egy 24 méteres alagútból mászol ki. Aljas rágalom, akkor is, ha még ásó is volt nálad (a Police.hu szerint az is volt, a teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható).

Kovács Attenborough őrnagy itt épp a földikutyák párzási szokásairól tart kiselőadást a National Geographic és az Animal Planet riportereinek a magyar-szerb határon. Fotó: Police.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb