GasztroSzegedi Arcok

Szegedi Sikersztorik: a Dining Guide top 20-as szegedi séf szerint a siker nem más, mint élvezni a kemény munka gyümölcsét

A Dining Guide által top 100-ba sorolt (a vidéki éttermek között top 20) szegedi gasztroműhely alapítója, Katkó Kriszta szerint a siker nem más, mint élvezni a kemény munka gyümölcsét. Ennek a bizonyos sikernek azonban ára van. Türelem, kitartás, odaadás: mind-mind elengedhetetlen hozzá. A szegedi Alkimista Kulináris Műhely tulajdonosa hisz az alázatos munkában, hisz abban, hogy érdemes 2020-ban visszanyúlni a régi, dél-alföldi kulináris kultúrához és abban is, hogy enni és ételt elfogadni abszolút egy bizalmi kérdés.  

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A stílusában, filozófiájában, üzenetében, kinézetében és menüsorában is különleges szegedi étterem 2020-ban a Dining Guide a Top 100 magyar éttermek közé sorolta, emellett pedig a 20 legjobb vidéki éttermek listáján is helyet kapott. A szegedi vendéglátóegység vacsorái azok számára lehetnek vonzók, akik kedvelik az interakciót, akiket érdekel, honnan jön az étel – fizikai és gasztrokulturális értelemben egyaránt, és azoknak, akik értékelik a kulináris intelligenciát – állítja Katkó Kriszta, séf.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Aki szerint: „A körülöttünk lévő világ összetevők sokasága. Az éttermet ezek újra felfedezése, konyhai értelmezése, és a tapasztalatok megosztása iránti vágy hozta létre, így mondhatjuk: aki velünk tart, újkori alkimista…″ 

A séf, mint azt a Szeged365.hu-nak elmondta, a 2020-as évet Szeged Városára teszi fel, ez pedig azt jelenti, hogy egy-egy interakción keresztül mindent megmutat majd a vendégeknek, amit az alföldi létről, azon belül pedig Napfény Városáról tudni kell és tudni érdemes.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb