Kikapcs

Máté Bence természetfotói érkeznek a Móra Ferenc Múzeumba

Máté Bence világhírű, szegedi származású természetfotós közel száz fényképét is láthatják hamarosan az érdeklődők a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A megújuló természettudományi állandó kiállításon emellett interaktív játékok is várják majd a látogatókat.

Megvan még a szegedi természetfotós-zseni 2019-es kiállítása Szeged belvárosában? Parádés volt:

Bence visszatér szülővárosába, a szegedi Móra Ferenc Múzeum természettudományi állandó kiállítása is megújul a jelenleg zajló felújítás során, az új tárlat különlegességét az adja, hogy Máté Bence, a Szegeden született természetfotós képei is megjelennek majd a kiállításon. Összesen közel száz fényképet láthatunk majd különböző emlősökről, madarakról. Felbukkan például a dámvad, a jégmadár, a réti sas vagy a vidra is.

Az új természettudományi állandó kiállítás központi témája a Tisza és a Nagyalföld élővilága lesz érdekes, izgalmas formában. A tárlaton különböző élőhelyeket és állatfajokat, növényeket fognak bemutatni, de át lehet majd gázolni virtuálisan egy vízfolyáson, valamint találkozhatunk a legendás tiszavirággal is. A kiállítás területe is nőni fog: egy múzeumpedagógiai foglalkoztatótermet is kialakítanak, ahol egy égigérő fa ágaiban várják majd különböző játékok a látogatókat.

Fotók: Móra Ferenc Múzeum, Máté Bence, https://matebencekiallitas.hu/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb