Hirdetés
Hirdetés
10.6 C
Szeged
2021, március 4., csütörtök

Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet Új rendelőépület készült el Szegeden (Frissítve, képekkel)

Új rendelőépület készült el Szegeden (Frissítve, képekkel)

Egy egykori óvoda átalakításával, 550 millió forintos beruházással új rendelőépület készült el Szegeden, a 11 ezer embert ellátó létesítményt csütörtökön adták át.

Botka László (Összefogás Szegedért) polgármester azt mondta, a két Gáspár Zoltán utcai épület átalakítására európai uniós támogatásból 300 millió forintot használt fel az önkormányzat, saját forrásból pedig további 251 millió forintot biztosított a fejlesztése.

Az új létesítményben négy felnőtteket ellátó háziorvos, két házi gyermekorvos, négy fogorvos, valamint hat védőnő rendel, együtt 11 ezer szegedi egészségügyi alapellátásáról gondoskodnak – közölte a politikus.

Fotó: Szeged365.hu/Szabó Dávid

Az ingatlant úgy alakították át, hogy az épületrészekben az előírásoknak megfelelően elkülönüljenek a felnőtt, gyermek- és fogorvosi rendelők, valamint a védőnői szolgálat akadálymentesen megközelíthető helyiségei. Az épületeken energetikai korszerűsítést is végeztek: a homlokzatok, a tetők és a padlók hőszigetelést kaptak, kicserélték a nyílászárókat, a fűtési és világítási rendszert átalakították. A projektben orvosi eszközöket és bútorokat is beszereztek.

A polgármester emlékeztetett rá, az elmúlt három évben az önkormányzat 1,4 milliárd forintot fordított az egészségügyi infrastruktúra fejlesztésére hat helyszínen, ezek egyikeként Kiskundorozsmán új egészségházat épült.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -