Sport

Megszólalt a BKV a Jászapáti Petra – Liu Shaolin Sándor baleset ügyében

Tegnap elsőként számoltunk be róla, hogy a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott több tagja, így a szegedi Jászapáti Petra, az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és a szegedi nevelésű Oláh Bence is balesetet szenvedett a Margitszigeten tartott szerdai kerékpáros edzés során, amikor a 26-os busz elsodorta őket. Az ügyben megszólalt a rendőrség és a BKV is.

A TEGNAPI ESEMÉNYEK

Busz sodorta le az útról edzés közben szerdán a szegedi gyorskorcsolyázó Jászapáti Petrát és az olimpiai, magyar, Európa – és világbajnok Liu Shaolin Sándort, illetve a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott több tagját a Margitszigeten. A velük szemben haladó 26-os busz egy sövényvágót előzve szorította le őket az útról, Shaolin beszámolója alapján a szegedi lányt el is ütötte, a többiek gyakorlatilag Petrán estek át:

A BKV SZERINT PETRÁÉK IS HIBÁZTAK

A BKV közleménye szerint, a társaság valószínűnek tartja, hogy a balesetben érintett busz vezetője hibázott. Hozzáteszik viszont, hogy a sportolók szabálytalanul, egymás mellett haladva közlekedtek a kerékpárokkal.

Íme a szerda esti közleményük:

„A mai napon, szerda délelőtt a Margitszigeten baleset történt, amelyben a BKV járművezetője és a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott versenyzői voltak érintettek. Szerencsére a baleset egyik fél számára sem járt súlyos következményekkel.

Társaságunk fontosnak tartja megjegyezni, hogy jelenlegi ismereteink szerint a járművezető valószínűleg hibázott, ugyanakkor a sportolók szabálytalanul, egymás mellett haladva közlekedtek a kerékpárokkal.

Az esettel kapcsolatban hatósági vizsgálat van folyamatban, amely tisztázni fogja a baleset pontos körülményeit, és a résztvevők felelősségét. A vizsgálat lezárultáig a sajtó és a közvélemény szíves türelmét kérjük, az érintetteknek pedig jobbulást kívánunk!”

LIU SHAOLIN MÁSKÉPP EMLÉKSZIK

A világ- és Európa-bajnok sportoló úgy emlékezett vissza a történtekre, hogy a szemből érkező busz leszorította őket, szerinte lehetetlen volt elkerülni a balesetet, annyira szűk volt a hely, hogy ott senki nem fért el. Elmondása alapján a mögötte tekerő Jászapáti ütközött a busszal, az esés következtében felborult ő is és az előtte haladó Oláh Bence is, majd Krueger Cole átesett mindhármukon.

Nagyon para volt a helyzet, nagyon megijedtünk” – fogalmazott Liu Shaolin, aki szerint sokkal komolyabb következményei is lehettek volna a balesetnek, ennek fényében pedig különösen nem érti, hogy a sofőr ki se akart szállni a buszból és azt kérdezte, hogy mit csináltak, normálisak-e, ahelyett hogy az állapotukról érdeklődött volna.

Szerintetek kinek van igaza?

Ki hibázott?

A lényeg: mind a négyen jól vannak, Petrát és Sanyit kórházba vitték, viszont sem a férfi váltóval olimpiai bajnok Liu Shaolin, sem a legjobb női versenyzőnek számító szegedi Jászapáti Petra nem szenvedett törést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb