Mindenmás

Napi pakk, csütörtök: 24 fok, borongós idő, mindjárt hétvége!

Mindenki ébren? Akárhogy is nézzük, ebből a sztoriból pillanatokon belül hétvége lesz! Már csütörtök van, a jelek szerint véget ér a világvége-időjárás, ráadásul lecsengőben a járvány is! Főzz le egy jó erős kávét, mi pedig képbe hozunk a legfontosabb csütörtök reggeli, szegedi tudnivalókkal!

EGY FOKKAL JOBB IDŐ LESZ, MINT EDDIG

Egészen üdítő, hogy mára nincs érvényben semmiféle riasztás Szegedre és környékére. Némi felhő és minimális csapadék garantált, de az elmúlt napok Armageddon-időjárása ma elkerüli a Napfény Városát. A csúcs 24 fok lesz, széllel és borongós hangulattal megspékelve.

A Köpönyeg.hu ezt jósolja a következő egy hétre:

A MAI NÉVNAPOSOK

Isten éltesse a Barnabás, Paula, Roxána nevű szegedieket!

MA SZÜLETTEK

  • Richard Strauss, német zeneszerző, karmester, operaház igazgató (156 éve)
  • Jackie Stewart háromszoros Formula–1-es világbajnok, tévékommentátor, Ford-szaktanácsadó (81 éve)
  • Hugh Laurie avagy a jó öreg Dr. House angol színész (60 éve)

Pont ma 38 éve, hogy E.T. csinált egy brutális, intergalaktikus telefonszámlát. 1982. június 11-én mutatták be Steven Spielberg rendezésében az E.T., a földönkívüli című filmet. Gyerekként kicsit féltünk tőle, kicsit sírtunk rajta, de egy valami biztos: aki a 80-as években volt gyerek, nem felejti.

Kellene egy ilyen bringa (még mindig):

KÉPBE HOZUNK

Tegnap annyi minden történt, mint normál esetben egy hét alatt. A szerdai nap legfontosabb szegedi vagy a szegedieket érintő híreit itt találod:

…A VÉGÉRE PEDIG EGY KIS ÚTRAVALÓ:

Kedden elindult a móka-kacagás a Stefánia környékén, van pár forgalomkorlátozás, ami meglepetésként érhet(ne, ha nem olvasnál bennünket)… A rendkívül forgalmas kerékpárutat az építések miatt lezárták, így a biciklisek és az autósok előreláthatólag egy hónapig osztozni fognak az úttesten. A gépjárműforgalmat útszűkület és 30 km/órás sebességkorlátozás fogadja, a gyalogosok pedig csak a Nemzeti Színház felőli oldalon közlekedhetnek. A 9-es és 19-es vonalak nem állnak meg a Múzeumnál, az utasok a Széchényi tér és a Dózsa utca megállóhelyeket vehetik igénybe.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb