Közélet

Koronavírus: 5 aktív eset van Csongrád-Csanád megyében, adathalász levelet küldtek Müller Cecília nevében

Egy új megbetegedés történt Csongrád-Csanád megyében, jelenleg 5 aktív fertőzöttet tartanak nyilván a megyében – derült ki az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján. Gál Kristóf, az ORFK szóvivője arra figyelmeztetett, hogy ismeretlenek adathalász levelet küldtek egészségügyi intézményeknek Müller Cecília nevében.

ÚJABB MEGBETEGEDÉS CSONGRÁD-CSANÁD MEGYÉBEN

Míg csütörtökön 116 volt, ma már 117-re emelkedett az Csongrád-Csanád megyei fertőzött száma. Müller Cecília országos tisztifőorvos kiemelte, hogy jelenleg 5 aktív esetről tudnak térségünkben, miközben Magyarországon már 5-re nőtt azon megyék száma, ahol egyetlen beteg sincs.

FIATALKORÚ BETEGEK IS VANNAK AZ ÚJ FERTŐZÖTTEK KÖZÖTT

14 újabb állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon, köztük egy 11 és egy 15 éves fiatalkorúnál. Az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy családi fertőzésről van szó, ugyanis a szüleik pozitív eredménye már korábban is ismert volt. A gyerekek egészségügyi és fizikai állapota megfelelő.

Fotó: MTI

ADATHALÁSZ LEVELEKKEL ÉLNEK VISSZA

Több egészségügyi intézmény kapott adathalász leveleket, amelyeket ismeretlenek Müller Cecília nevében küldtek. Az eset kapcsán a Nemzeti Nyomozóiroda megindította vizsgálatát – tájékoztatott Gál Kristóf, az ORFK szóvivője. A levelekben ingyenes védőeszközöket ígérnek azért, hogy a címzettek megnyissák és kitöltsék a mellékletet. Az alezredes hangsúlyozta, hogy senki ne nyissa meg a mellékletet, és ne is töltse ki azt. Aki kapott ilyen gyanús levelet, az jelentse ezt a [email protected] címen.

Fotó: MTI/Botár Gergely

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb