Szegedi Arcok

Megjelent a 100 Leggazdagabb Magyar listája: a Szeged Plaza 43 éves tulaja a kilencedik!

Megjelent a 100 Leggazdagabb Magyar című kiadvány, a listát az idén is a Mol-Pick Szeged tulajdonos, OTP és Pick vezér Csányi Sándor vezeti 310 milliárdos vagyonnal, a második helyre az online pornóból feltört Gattyán György jött fel, megelőzve az idén csak harmadik Mészáros Lőrincet. A lista érdekessége (nekünk, szegedieknek), hogy az idén először felkerült a Szeged Plaza mindössze 43 éves tulajdonosa, Jellinek Dániel, sőt, rögtön az első tízbe is befért.

A 3 LEGGAZDAGABB MAGYAR

Megvan még az “Apu vedd meg” című Wellhello sláger sora? “Itt van a Gattyán, lazítsál!” Valami ilyesmit mondhattak a 100 Leggazdagabb Magyar című könyv szerzői Mészáros Lőrincznek, amikor közölték vele, az idén a Live Jasmin nevű szexoldal gazdája leszorította a dobogó második helyéről.

“Itt van a Gattyán, lazítsál!” A Wellhello sláger hőse megelőzte Mészáros Lőrincet. Fotó: Portfolio.hu

Így fest a Top 3 az idén:

  • 1. helyezett, Csányi Sándor, vagyona: 310.000.000.000 Ft
  • 2. helyezett, Gattyán György, vagyona: 280.000.000.000 Ft
  • 3. helyezett Mészáros Lőrinc, vagyona: 270.000.000.000 Ft

A “nagyfiúk” vagyona szinte minden esetben csökkent, bár a Szakonyi Péter gazdasági újságíró és csapata által összeállított, 2002 óta megjelenő kiadvány idei vagyonértékelése még nem tartalmazhatja a 2020-ban várható visszaeséseket. A toplista alapja a cégek és magánszemélyek 2019-es eredménye, ez pedig kifejezetten jó év volt. Ugyanakkor a március és május közötti időszakot már figyelembe vették, a gazdasági hatások közül a nemzetközi és budapesti tőzsde árfolyamok zuhanása volt a legfeltűnőbb – így, és ezért csökkent a kiadványban szereplő több gazdag vagyona. A top 100 összvagyona egy év alatt 64,9 milliárddal, 4568,1 milliárd forintra csökkent, az első helyezett Csányi Sándor pénztárcája például 50 milliárddal zsugorodott.

SZEGEDI VONATKOZÁS

Bekerült az első tízbe a hazai ingatlanfejlesztés új generációját képviselő, mindössze 43 éves Jellinek Dániel, a Szeged Plaza-t is üzemeltető Indotek-csoport tulajdonosa is.

Jellinek Dániel és cégbirodalma az Indotek-csoport szélsebesen tör felfelé. A ma 43 éves, ingatlanokkal, követelésekkel, pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó üzletembert, több száz cég képviselőjét tapasztalataink szerint a hazai ingatlanszakmában és bankvilágban mindenki ismeri, azon kívül szinte senki – írta az Index.hu. A portál tavaly májusi cikke így jellemzi a Szeged Plaza tulajdonosát:

“Portréjának megrajzolásához sokakkal beszéltünk, és a róla rajzolt pályatársi kép viszonylag egységes. Eszerint Jellinek Dániel precíz, pontos, nagyon okos, illetve őrült munkabírású (a fáma szerint 14-16 órát képes tartósan dolgozni), kőkemény, de szavatartó ingatlanos. Egyszerű környezetből érkezett, nem voltak üzletember felmenői. A legenda szerint később volt olyan időszak, amikor az Indoteknél négy Jellinek-generáció is dolgozott, az idős nagymama borítékokat címzett, az édesapa kézbesített, de még Jellinek Dániel gyerekei (az üzletembernek négy gyermeke van) is kaptak kisebb feladatokat a puritán, Kerepesi úti főhadiszálláson. Amikor a rendszerváltás idején kinyílt a világ Magyarországon is, a jó üzleti vénával megáldott, 14-15 éves Jellinek Dániel azonnal seftelni kezdett. Ausztriában magnókazettákat vett, a Balatonnál kínai papucsokkal házalt, állítólag az üzlet annyira bejött, hogy a fiatal fiú olykor bérelt Daciával és sofőrrel fordult Budapest és a Balaton között, ezért papucskirályként emlegették.”

A Szeged Plaza mellett többek között a Gellért Hotelt is birtokló, a listára a 9. helyen berobbanó Jellinek Dánielről bővebben IDE kattintva tudsz olvasni.

A szerkesztők – akárcsak eddig minden évben – a legbefolyásosabb magyarokat is toplistába szedték, íme az idei Top 10.:

  • Orbán Viktor
  • Csányi Sándor
  • Mészáros Lőrinc
  • Matolcsy György
  • Pintér Sándor
  • Varga Mihály
  • Szijjártó Péter
  • Rogán Antal
  • Habony Árpád
  • Kubatov Gábor

Forrás: Portfolio.hu, Index.hu, Blikk.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb