Közélet

Szörpért kovászos uborkát: megvolt az Orbán Viktor – Igor Matovic csúcstalálkozó

Magyarország és Szlovákia polgárai kölcsönös tiszteletet akarnak, együtt akarnak működni, vagyis együtt szeretnének sikeresek lenni – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, miután hivatalában fogadta Igor Matovic szlovák kormányfőt.

A két kormányfőnek egy röpke bizniszre is volt ideje, Orbán Viktor a legendás kovászos uborkáját barterelte egy üveg szlovák szörpre Igor Matovic – csal:

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/612531796035271/

A tárgyalás után tartott közös nemzetközi sajtótájékoztatón Orbán Viktor megköszönte szlovák kollégájának többek között a felvidéki magyaroknak küldött üzeneteit és gesztusait, valamint a koronavírus-járvány alatt kialakított együttműködést. Közölte azt is, hogy Magyarország büszke az itt élő szlovák közösségre, amely nagyszerű teljesítményt mutat, költségvetési támogatása pedig a négyszeresére nőtt 2010 óta.

A miniszterelnök a következő hónapok történelmi jelentőségű eseményei közé sorolta az új komáromi Duna-híd átadását, a 2022-ig megépülő hat új határátkelőt – amelyből három Ipoly-híd -, továbbá azt is, hogy két ponton is összekötik a két ország villamosenergia-hálózatát és jelentősen, mintegy háromszorosára bővítik a korábban megépített magyar-szlovák gázvezeték volumenét. Mindezzel egész Közép-Európa stabilitásához hozzájárul Magyarország és Szlovákia – jelentette ki Orbán Viktor.

Fotók és infó: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb