Mindenmás

Napi pakk, szombat: 33 fok szombaton, Gojko Mitic, csuklás 69 évig

Kitört a hétvége, a napok óta tartó esős – világvégés időjárás után végre igazi nyár vár Ránk: akár 33 fok is lehet ma Szegeden. Jönnek a legfontosabb napindító hírek, egy csokorba szedve a Szeged365.hu-n!

RÁTOK KOCCINTUNK MA ESTE

Isten éltesse a szegedi névnaposokat: Antal, Anett, Tóbiás!

Ma született:

  • 80 éve: Gojko Mitic, jugoszláv színész, a jugoszláv indiánfilmek Winnetou-ja
  • 67 éve: Tim Allen, amerikai színész, komikus (Télapu 1-2.)
  • 34 éve: Mary-Kate Olsen és Ashley Olsen amerikai színész ikerpár (Charlie angyalai: Teljes gázzal)

EGY SZÜRREÁLIS ÉVFORDULÓ

98 éve kezdődött a világ leghosszabb, regisztrált csuklása. Charlie Osborne csuklani kezdett és csak 69 év múlva múlt el neki, addig is, több mint 435 milliószor csuklott, mielőtt abbahagyta. 1991-ben halt meg, 11 hónappal azután, miután abbamaradt a csuklása. Lehet, hogy nem szabadott volna abbahagynia?

SZOMBATON 30 FOK + STRAND IDŐ, VASÁRNAP HIDEGFRONT

Szegeden akár 33 fok is lehet ma délután, a klassz időhöz felhők is társulnak. Vasárnap egy hidegfront hatására többfelé kell számítani záporokra, zivatarokra a térségben. A szél élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet. Ennek ellenére napközben 23-29 fokot mérhetünk majd vagyis fülledt lesz a levegő.

A TEGNAPI NAP LEGKÉKEBB HÍRE SZEGEDEN

Szeged365.hu olvasók, három szó: köszi, köszi és köszi! Ezt behúztuk, mi, szegediek: a Mol-Pick Szeged játékosa, Bánhidi Bence bekerült a Bajnokok Ligája Álomcsapatába. A beállós igazán emlékezetes idényt zárt, hiszen a kézilabda Európa-bajnokságon is beválasztották a legjobbak közé.

A PÉNTEKI NAP LEGFONTOSABB HÍREI

Egy sűrű nap margójára, íme a pénteki összefoglalónk, kamu Müller Cecíilia e-mailektől Kásler Miklósig, Szegedi Nemzeti Színháztól a leggazdagabb magyarokig. Ha lemaradtál a mai napról, képbe hozunk, fél perc alatt!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb