Sport

Márton Anita az idei második legjobb európai eredménnyel nyert Szegeden!

Hosszú idő után versenykörülmények között állt újra dobókörbe a súlylökő Márton Anita, és a második legjobb európai eredménnyel nyert a szegedi versenyen.

A koronavírus-járvány miatt március 21. után az összes atlétikai versenyt törölték vagy elhalasztották itthon, azóta egyedül Szombathelyen, a Dobó SE székhelyén tudtak zártkörű viadalokat rendezni a speciális körülmények miatt. Így igazi különlegességnek számítottak a szombati tapolcai és szegedi dobóversenyek, főleg utóbbi, amelyen indult olimpiai bronzérmes, fedett pályás világbajnok súlylökőnk, Márton Anita is.

A 31 éves szegedi versenyző idei legjobb eredménye 18.77 még februárból, amivel második volt a fedett pályás európai, és hetedik a világranglistán. Az olimpia elhalasztása után azonban edzőjével, id. Eperjesi Lászlóval úgy döntöttek, Anita csak napi egy edzéssel tartja fenn a formáját, így kérdés volt, ez vajon mennyire vetette vissza világklasszis sportolónőnket.

„Szerettem volna tizennyolc méter körül dobni, ami az edzések alapján reális volt, de nehezen viseltem a párás, meleg időjárást. Nem akarok panaszkodni emiatt, hiszen bármikor lehet ilyen idő máshol is, és ettől függetlenül nagyon jó volt újra versenyezni” –mondta a kormánysport.hu-nak Márton Anita, aki Szegeden, a Dél-alföldi dobóverseny-sorozat első állomásán 17.40-es eredménnyel győzött, ami idén, szabadtéren a második legjobb a kontinensen. “A forgások elejét kicsit elkapkodtam, az első kísérletem pedig le is fordult, de nagyjából kiegyensúlyozott sorozatom volt. A diszkoszvetés viszont remekül sikerült. Úgy érzem, a súlylökésben még lett volna, ami remélem, egy hét múlva, Szentesen kijön majd! Hosszú idő óta ez volt az első versenyem, így újra hozzá kell szokni.”

Márton Anita tehát diszkoszvetésben is indult, 57.19 méteres dobással győzött, de remek volt a sorozata is, kétszer dobott 56 méter felett. Súlylökésben egyébként Veiland Violetta (Maximus SE) végzett mögötte, ő is biztatóan tért vissza, első idei szabadtéri versenyén beállította 16.55-ös egyéni csúcsát. A négy állomásos szériában egyébként négy klub, az SZVSE, a Maximus SE, a Békéscsabai AC és a KARC versenyzői csapnak össze, a következő viadal Szentesen lesz június 20-án, a harmadik Békéscsabán június 26-án, majd a sorozat Kecskeméten fejeződik be július 4-én.

Szívből gratulálunk a szegedi klasszisnak! Szeretnél még többet olvasni Anitáról? Szeged Napja alkalmából sportról, magánéletről és Tápéról is faggattuk:

Forrás: MTI, kormánysport.hu

Fotó: NSO.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb