Közélet

Napi összefoglaló: hamarosan ismét korlátozás nélkül vásárolhatunk, létrejött a Járványügyi Bevetési Egység

Nem lehetsz állandóan gépközelben, de sebaj, a nap végén összeszedjük neked a hétfő legfontosabb eseményeit: már látszik a vásárlási időkorlát vége, éledezik Szeged kulturális élete, idén sem maradnak el a fesztiválok.

ITT A VÁSÁRLÁSI IDŐKORLÁT VÉGE?

Visszaállhat az élet a megszokott kerékvágásba: Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint szerdán dönthet a kormány a 65 évnél idősebbek vásárlási idősávjáról.

BEMUTATKOZOTT A JÁRVÁNYÜGYI BEVETÉSI EGYSÉG

Hallottál már a Járványügyi Bevetési Egységről? Ezentúl fogsz! Létrejött a Járványügyi Bevetési Egység, amely a járványügyi készenlét pillére lesz – mondta Lakatos Tibor, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője a szervezet eligazító ülésén hétfőn Budapesten.

Összeszedtük az összes fontos infót a vadonatúj egységről:

GYORSABB LESZ AZ E-FIZETÉS

Szegeden elsőként vezetik be az azonnali fizetésen alapuló rendszert az önkormányzati cégeknél.

ELKEZDŐDTEK A SZABADTÉRI PRÓBÁI

Már próbálják Händel: Agrippina című operáját Szegeden. A darab bemutatója július 17-én lesz, az alkotók azt ígérik, a street dance elemekkel dúsított előadás segítségével lerombolják a barokk operák sztereotípiáját.

FESZTIVÁLSZEZon

Alaposan megkavarta a járványhelyzet a szegedi fesztiválok dolgát is: a Szegedi Borfesztivált törölte a koronavírus, a Szegedi Szabadtéri Játékokat hosszas huzavona után végül (bár kicsit másként) megtartják, a Deja Vu Fesztivált augusztusra tették át. Hogy mi a helyzet a város gasztrofesztiváljaival? Kinyomoztuk, elsőként a két szegedi streetfood nagyágyúval, a Gerilla Gourmet-val és a Szegedi Paprikashow és Chili Weekend-el kezdtük a sort.

ÚJRA NYITVA A SOMOGYI KÖNYVTÁR

Korlátozott szolgáltatásokkal, de megnyitotta kapuit a Somogyi-könyvtár, ami hétfőtől-szombatig a megszokott nyitvatartási rendben várja az olvasókat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb