Kikapcs

Szegedi Szabadtéri: elkezdődtek a próbák (videóval)

Már próbálják Händel: Agrippina című operáját Szegeden. A darab bemutatója július 17-én lesz, az alkotók azt ígérik, a street dance elemekkel dúsított előadás segítségével lerombolják a barokk operák sztereotípiáját.

Először próbált együtt a Szabadtéri idei operabemutatójának, az Agrippinának a stábja Szegeden. A humorral és cselszövésekkel teli népszerű Händel-mű a laza erkölcsű Rómába repíti vissza a nézőket, ahol Agrippina és fia, Néró ármányait láthatjuk az uralkodó ellen – áll a Szegedi Szabadtéri sajtóközleményében.

https://www.facebook.com/szegediszabadteri/videos/207106197031341/

Az elmúlt időszakban online dolgoztunk a darabon, így mikor újra eldördült a startpisztoly gyorsan folytatódhattak az előkészületek. Alkotótársaimmal, a Liszt-díjas karmesterrel, Pál Tamással, valamint a street dance világból ismert koreográfussal, Barta Viktóriával egy olyan darabot szeretnénk színpadra állítani, ami lerombolja a barokk opera minden sztereotípiáját – emelte ki Pányik Tamás, a darab rendezője.

A közönség így egy rendkívül mozgalmas, friss, és akciókkal teli darabot láthat a Szegedi Szabadtéri színpadán. Az operát a Szabadtéritől megszokott egyedi látványvilág jellemzi majd, melyet Tóth Kázmér díszletei és a JDS egyedülálló jelmezei tesznek még különlegesebbé.

Mint arról a Szabadtéri korábban beszámolt: a címszereplőt Mester Viktória, fiát, Nérót Hanczár György, a gyönyörű Poppeát Gyüdi Eszter, Pallantét pedig Ludovik Kendi alakítja. További szerepekben Cseh Antalt, Bocskai Istvánt, Görbe Norbertet és Varga Annát láthatja a közönség. Az előadásban a Szegedi Szimfonikus Zenekar művészei, valamint az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar több hallgatója is közreműködik.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb