Kikapcs

A mozi visszavár: napokon belül nyithat a Belvárosi Mozi! Exkluzív interjú, hanggal és fotóriporttal

Zajlik az élet, nem is kicsit: az országgyűlés megszavazta a veszélyhelyzet visszavonását, Kiss Róbert rendőr alezredes pedig az operatív törzs mai online tájékoztatóján pedig bejelentette: nyithatnak a hazai mozik. Bár a konkrét rendelet még nem jelent meg, egy valami már egyértelmű: ebből bizony napokon belül Belvárosi Mozi, nomeg Cinema City nyitás lesz! A tervekről első körben Szabó Éva Andreát, az idén 100 éves szegedi Belvárosi Mozi vezetőjét faggattuk.

Szabó Éva Andrea, Belvárosi Mozi: “hátra van még a fejlesztés második üteme, melynek keretein belül egy Virtual Reality (VR) élménytárat nyitunk meg, a tervek szerint július második felében!”

Sz365.: Mik a tervek, mikor és milyen formában indul újra Szeged 100 éves mozija?

Szabó Éva Andrea: Először is reméljük, minél hamarabb kinyithatunk. A konkrét szabályokat még nem ismerjük de szeretnénk a hét vége felé vagy a jövő héten kitárni a Belvárosi Mozi kapuit. Sajnos a filmek bemutatóit a járványhelyzetre való tekintettel elhalasztották: a Tenet július végére került át és a Mulan is csúszik. Ami viszont klassz hír: amikor márciusban az elsők között zártunk be, nagyon sok olyan filmünk megmaradt, amelyeket alig vagy egyáltalán nem kezdtünk el játszani, tehát bőven lesz mivel várnunk a szegedieket!

Sz365.: Az idén 100 éves lesz a Belvárosi Mozi, ha jól tudjuk, néhány igazán nagy dobással (is) várjátok a szegedieket…

Szabó Éva Andrea: Amíg zárva voltunk és (a járványhelyzet miatt) nem tarthattunk vetítéseket, folyamatosan dolgoztunk. A gyönyörűen felújított mozit még december 18-án nyitottuk meg, de hátra van még a fejlesztés második üteme, melynek keretein belül egy Virtual Reality (VR) élménytárat nyitunk meg. A mozi felújításakor több új tér is nyílt, ezekben fognak helyet foglalni a virtuális és kiterjesztett valóság helyszíneink, ezeket ha minden jól megy július második felében tárjuk a szegediek elé.

Amíg mi Évát faggattuk, Szabó Dávid kollégánk lőtt pár fotót a gyönyörűséges, Karácsony előtt újjászületett moziról. Mit is mondjunk… nem látszik rajta a 100 év (meseszép lett):

Fotók: Szabó Dávid, Szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb