Sport

Nem csak a profiké a teniszpálya: négy helyen is ütögethetünk Szegeden

Hamarosan újra nyitva áll a közönség előtt, és így visszatér a teniszélet a Szent Gellért Fórumba, de emellett Újszegeden az Erzsébet-liget és a Gellért Szabadidőközpont is várja a sportolókat, valamint a műjégpálya közelében is szerválhatunk párat.

Szerencsére nem olyan nehéz megfelelő pályát találni Szegeden, mint mondjuk break-hátrányban adogatóként nyerni Federer ellen: hamarosan bővül a kínálat és a Szent Gellért Fórumba is visszatér a tenisz.

“Amikor megnyitottuk a Szent Gellért Fórumot, én is kipróbáltam a pályákat. Volt csapattársaim szülőként látogattak el ide, velük is játszottunk egy kicsit. Ami nagyon szívmelengető volt, hogy Ágotás gyerekek is voltak itt, és annyira megtetszett nekik a játék, hogy több órán keresztül teniszeztünk velük is együtt”– emelte ki dr. Thékes István, egykori válogatott teniszező, a Szent Gellért Fórum teniszpályáinak felelőse.

MAGAS SZÍNVONALÚ TENISZÉLET FOLYIK SZEGEDEN

Thékes István kiemelte, szakmai szemmel is jó teniszműhelyek működnek Szegeden, Hajnal István keze alól például több jó sportoló kikerült már. Most a legnagyobb tehetségek közé tartozik a 18 éves Drahota-Szabó Dorka, aki télen fedett pályás országos bajnoki címet szerzett, és WTA versenyeken is bontogatja már a szárnyait.

“Két-három évvel ezelőtt játszottunk is pár labdamenetet, és látszott rajta, hogy ügyes teniszezőről van szó, és nemcsak technikás, de erős ütései is vannak. A Gellért Szabadidőközpontban is jó szakmai munka zajlik, például Susányi Zsófia is visszatért az Egyesült Államokból, és azt látom, vannak tehetségek Szegeden” – összegezte a tapasztalatait dr. Thékes István.

Hagyományosan drága sportról van szó, de egyre többen választják kikapcsolódásként a teniszt. A körülmények adottak, és a szabadtéri levegőn végzett mozgásnál aligha lehet egészségesebb időtöltést ajánlani.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb