Mindenmás

Két nap alatt huszonöt migránst csempésztek, most elkapták a csoport vezetőjét

Egy budapesti nő irányította azt a nemzetközi csoportot, amelynek tagjai üzletszerűen csempésztek migránsokat a magyar-szerb határon. Az üzlet csúcsán két nap alatt 25 embert segítettek Magyarország területére.

A bűnözői csoport két magyar tagja közül a férfit még 2020. január 14-én délután fogták el a rendőrök az M5-ös autópálya jakabszállási lehajtójánál. Az általa vezetett Toyotában ugyanis öt külföldi férfi tartózkodott, egyikük a csomagtartóban.

A nyomozás megállapította, hogy a férfi az elfogását megelőző két napban összesen ötször, alkalmanként 5-6 fős csoportokban, mintegy 25 illegális migránst szállított át a magyar-szerb határszakaszon, és Ausztria felé vitte őket. Tevékenységét egy Budapesten tartózkodó nő koordinálta. 

A nőt a KR NNI nyomozói a KR Rendészeti Igazgatóság állományának közreműködésével 2020. június 16-án a fővárosban fogták el. A lakásában tartott kutatás alkalmával számos olyan eszközt foglaltak le, melyek egyértelműen alátámasztják aktív, irányítói szerepét az illegális migránscsempész-hálózatban, valamint megalapozzák a beazonosított elkövetői kör nemzetközi kapcsolatait, és előrevetítik további személyek elfogását.

GYAKORI A CSOMAGTARTÓBAN UTAZÁS

Az embercsempészek gyakran a gépjármű rakterében helyezik el útitársaikat, legutóbb Kiszombor közelében bukott le így az egyik sofőr.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb