Kikapcs

It’s time to disco: mától 500 főig mehet a buli, indul a Hungi és a Dokk

Mától újra lehet 500 fősnél kisebb koncerteket, zenés-táncos rendezvényeket tartani, melynek értelmében a klubok is újranyithatnak. Hungi, Hági, Sing Sing, Retro, Dokk, mi újság Veletek? Körbekérdeztük a szegedi éjszaka nagyágyúit, mik a tervek a Napfény Városában…

EZT ÍRJA A RENDELET

Szerda éjjel megjelent a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszűnéséről szóló kormányrendelet, amelyben sok egyéb intézkedés mellett szó van a „zenés, táncos rendezvényekről” is:

A zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott zenés, táncos rendezvény – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől – abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma (beleértve az ott foglalkoztatott személyeket) egy időben nem haladja meg az 500 főt.

INDUL AZ ÉJSZAKAI ÉLET SZEGEDEN

“A startpisztoly eldördült” – nyilatkozta a Szeged365.hu-nak Dr. Gálosi Gyula, a Hungi és a Hági ügyvezetője. A rendelet a Hungit érinti első sorban, amely egészen mostanáig csak kávézóként működhetett. Az ikonikus szórakozóhely a mai naptól kezdve újra hozhatja a régi formáját, diszkóként is üzemelhet, az 500 fős létszám limittel. “Eddig is folyamatosan számoltuk a beérkező vendégek számát, a rendszer tökéletesen működik” – magyarázta az ügyvezető, aki azért is örül, mert a bulik mellett indulhat a rendezvények világa is, ezentúl tárt karokkal várják a szervezőket, a Badgirls-től a Rock The City-ig. “A kollégáknak is jól fog jönni a pár plusz óra, örömmel üdvözlöm a döntést” – fejezte be Dr. Gálosi Gyula.

Kovács Ádám, a Sing Sing, a Retro és a Spirit tulajdonosa nem nyit ki a nyárra, ennek oka viszont nem a (frissen feloldott) járványhelyzet: a felsorolt szórakozóhelyek egyébként sem üzemelnek nyaranta, a rajtpisztoly ezúttal is szeptember elejétől dördül majd el.

Teljesen biztos viszont, hogy diszkóként is kinyit a Tiszán úszó bulihajó: az üzemeltetők ma reggel erősítették meg a hírt, miszerint pénteken már lesz buli a Tisza Dokkon, természetesen az 500 fős limit betartásával.

Fotók: Sing Sing, Hungi, Tisza Dokk, One Nation, Carbon FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb