Mindenmás

Napi Pakk, csütörtök: esős, fülledt idő vár ránk kis-pénteken, Szegeden

Autómentes rakpart-mizéria, soha véget nem érős SZEVIÉP-ügy, eső, némi útlezárás – elindult az élet Szegeden! Egy valami biztos: a hetet behúztuk, már csütörtök van, mindjárt itt a hétvége! Érkezik a ma reggeli pakkunk, benne az összes hasznos infóval ébredés mellé, legyen szép a napotok!

VAN ILYEN ISMERŐSÖD? KÖSZÖNTSD FEL!

A mai névnaposok: Arnold, Levente, Kamilla, Márk, Márkus, Eufémia, Dezdemóna

MA SZÜLETTEK

152 éve született Vitéz nagybányai Horthy Miklós, a Magyar Királyság kormányzója. Az Osztrák–Magyar Haditengerészet tengerésztisztje, 1909–1914 között Ferenc József szárnysegédje, ellentengernagyként a flotta utolsó főparancsnoka volt. Ezer szálon fűződik Szegedhez: a Tanácsköztársaság idején csatlakozott a francia megszállás alatt álló Szegeden zajló ellenforradalmi szervezkedéshez, és 1919. május 31-én gróf Károlyi Gyula szegedi ellenforradalmi kormányában hadügyminiszter lett. 1919. július 5-én, a Szegedi Nemzeti Színházban Horthyt a Magyar Országos Véderő Egylet (MOVE) díszelnökévé választották. A proletárdiktatúra összeomlása után megszilárdította az államhatalmat, 1920. március 1-jétől 1944. október 16-ig ő volt a Magyar Királyság kormányzója.

538 éve megszületett Fráter György erdélyi kormányzó, aki megkezdte Erdély külön állammá szervezését.

68 éves Isabella Rossellini olasz színésznő (Don Quijote, Kék bársony), 78 Sir Paul McCartney, a Beatles alapító tagja, az Angol Királyi Trón lovagja. Csípjük a fejét:

MARAD A FÜLLEDT, SE ILYEN – SE OLYAN IDŐJÁRÁS

Csütörtökön 21-26 fok lesz Szegeden, amikor nem esik, fülledt idő várható. De nyugi, esni fog, az OMSZ előrejelzése szerint ma is kapunk némi zuhét a nyakunkba. Dráma nincs, még jó idő is jöhet a hétvégén – fusd át a (kicsit) hosszabb távú előrejelzésünket:

HA NÉGY KERÉKEN INDULSZ EL

Kerüld el a Bajai út vasúti átjárót, péntek éjfélig zárva van. Pörög a munka ezerrel, Szabó Dávid kollégánk le is fotózta a srácokat:

Kerüld a Stefániát és figyelj az Aradi Vértanúk Terénél, az utóbbi helyen elég izgalmas közlekedési megoldást alkalmaztak:

KÉT HÍR, AMI FELROBBANTOTTA A (SZEGEDI) INTERNETET

Két szegedi hír, ami mellett szerdán kb. senki sem tudott komment nélkül elmenni a közösségi médiában. Lezárnák a szegedi rakpartot az autóforgalom elől a nyári hétvégéken, ez aztán kapott hideget-meleget a Facebook oldalunkon:

A másik pedig a szegediek neverending story-jához, a SZEVIÉP ügyhöz kapcsolódik: menesztették a Szegedi Törvényszék elnökét, dr. Tárkány-Szűcs Babettet.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb