Közélet

Eltörölték a nyugdíjasok vásárlási idősávját, maradt a maszk (frissítve)

Az Origo.hu információi szerint szerdai ülésén a kormány döntést hozott arról, hogy eltörli a nyugdíjasok vásárlási idősávját. A járványügyi készültségről szóló rendelet éjfélkor életbe lépett, és ez már nem tartalmazza a vásárlási időkorlátot, tehát az megszűnt – írja a portál. A rendelkezés csütörtöktől van érvényben.

A portál értesüléseink szerint a maszkhasználat kötelező marad az üzletekben és a tömegközlekedésen. Ezt a szakértők a járvány mostani fázisában elegendőnek tartják, ezért döntött a kormány a nyugdíjasok idősávjának eltöröléséről.

Éjfél előtt megjelent a járványügyi készültségről szóló rendelet a Magyar Közlönyben, és éjfélkor hatályba is lépett. Ez tartalmazza a kötelező maszkhasználatot az üzletekben és a tömegközlekedésen, illetve azt, hogy az éttermekben a dolgozóknak viselniük kell a maszkot. A rendeletben ugyanakkor nem szerepel a vásárlási időkorlát, így a veszélyhelyzet megszűntével és a járványügyi készültség bevezetésével a 65 év felettiek vásárlási időkorlátja megszűnik.

TEGNAP PONT ERRŐL FAGGATTUNK BENNETEKET

Amióta elindult a Szeged365.hu, szokásunk a nyakatokba ugrani a Kárász utcán 1-1 kérdéssel, melyekre 10-ből 10 esetben örömmel válaszolni is szoktatok. Tegnap pont a vásárlási idősávokról ment a traccsparti, egy kicsit meg is áztunk közben:

MARAD A MASZK

Hatályba lépett a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény, íme a részletek:

A MARS TÉRI PIACON IS MEGSZŰNT AZ IDŐSEK VÁSÁRLÁSI IDŐSÁVJA

A Mars Téri Piacon is megszűnt az idősekre vonatkozó vásárlási idősáv, ennek értelmében ezentúl a 65 éven felüliek nem csak 10 és 12 között mehetnek Szeged éléskamrájába, míg a 65 év alattiak ezentúl 10 és 12 között is vásárolhatnak.

MEHETNEK A KISEBB BULIK, RENDEZVÉNYEK 500 FŐIG

Mától újra lehet 500 fősnél kisebb koncerteket, zenés-táncos rendezvényeket tartani, melynek értelmében a klubok is újranyithatnak. Hungi, Hági, Sing Sing, Retro, Dokk, mi újság Veletek? Körbekérdeztük a szegedi éjszaka nagyágyúit, mik a tervek a Napfény Városában…

Forrás: Origo.hu, MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb