Mindenmás

Napi pakk, szombat: véget ért a Bajai úti átjáró felújítása, sütni fog a nap, boldog szülinapot, Czene Attila!

Kitört a szegedi hétvége, mi pedig feltankoltunk a legfontosabb napindító infókkal, a mai névnaposoktól kezdve az időjáráson át a mai Top 3 – ig: az utóbbiban a tegnapi nap 3 legtutibb, legpozitívabb hírét gyűjtöttük össze ébredés mellé. Kávé bekészít, repül a Napi Pakk!

A MAI NÉVNAPOSOK

Isten éltessen Benneteket:

…Rafael, Margit, Koppány, Florencia, Florentina, Benigna!

MA SZÜLETTEK

  • 196 éve született Podmaniczky Frigyes báró, politikus, író, a MTA levelező tagja.
  • 68 éves John Goodman amerikai színész (Blues Brothers 2000; A Nagy Lebowski).
  • 53 éves Nicole Kidman, ausztrál származású színésznő (Az órák, Tágra zárt szemek).
  • Szintén 53 éves Lovasi András, Kossuth-díjas zenész, énekes (Kispál és a Borz, Kiscsillag).
  • 46 éves a szegedi születésű Czene Attila, olimpiai bajnok úszó, a Nemzeti Sport Intézet (NSI) főigazgatója.

Filmezhetnéked van? Csíped az intellektuálisan barom alkotásokat? Ebben az esetben a fenti John Goodman mellék-főszereplésével összedobott “A Nagy Lebowski” című remekművet feltétlenül nézd meg (ha meg sci-fi thrillert néznél, a két éve, szintén Goodman-nel készült Cloverfield Lane 10 meglepően jó lett, a fene se gondolta volna, hogy ennyit kihoznak majd belőle):

MARAD A PÉNTEKI “JÓ IDŐ IS MEG NEM IS”

Szombaton viszonylag csapadékmentes, nyugodt időnk lesz, a térségben élők legnagyobb része élvezheti a nyári meleget, csapadékkal elvétve kell számolni, délután 19-26 fok közé esik a hőmérséklet.

Bővebben:

KÖZLEKEDÉS: MA REGGELTŐL ÚJRA ÁT LEHET HAJTANI A BAJAI ÚTI ÁTJÁRÓN

Befejeződött a Bajai úti vasúti átjáró felújítása, melyet a MÁV június 16. és 19. között végzett. Az autósoknak négy napig el kellett kerülni az 55-ös főút érintett szakaszát, a csomóponton a felújítás ideje alatt csak gyalogosok és kerékpárosok haladhattak keresztül. A bulinak vége, lehet kocsikázni, amerre csak jól esik.

Köszönjük a gyors munkát!

A TEGNAPI NAP NO 1. HÍREI: AMIKNEK A LEGJOBBAN ÖRÜLTÜNK

No 1.: Mol-Pick Szeged: bent vagyunk! Irány a Bajnokok Ligája főtáblája!

“Klubunk megkapta az Európai Kézilabda Szövetségtől a Bajnokok Ligájához szükséges szabadkártyát, így a 16-os főtáblán szerepelhetünk a 2020-2021-es szezonban” – írja közleményében a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Döntött az Európai Kézilabda Szövetség, a szegediek megkapták a BL-hez szükséges szabadkártyát, ez azt jelenti, hogy a kékek ismét a legjobb 16 között szerepelhetnek a 2020-2021-es szezonban!

No 2.: Hétfőn megnyit a Belvárosi Mozi, július közepétől VR élményközponttal is bővül a filmszínház

Megvan a dátum, hétfőn 15:00-kor újra megnyitja kapuját Magyarország rangidős filmszínháza, az idén 100 éves szegedi Belvárosi Mozi – áll az intézmény közleményében. Izgalmas időszak várja a szegedi mozirajongókat: a nyitást júliusban a VR Élménytár indulása követi, szeptemberben pedig, ha minden jól meg, jöhet a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál és az ikonikus intézmény századik születésnapja is.

https://www.facebook.com/belvarosimozi/photos/a.343170597303/10157312808852304/?type=3&theater

No 3.: Lesz Halfesztivál 2020-ban, Szegeden!

Koronavírus-járvány ide vagy oda, a 24 éves múltra visszatekintő népszerű gasztro-programot idén is megrendezik Szegeden. Szeptember első hétvégéjén így ismét minden a tiszai halászléről szól majd a rakparton.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb