Mindenmás

Napi pakk, hétfő: londoni időjárás, hétvégi mini-összefoglaló, indul a hét Szegeden!

Indul a hét Szegeden, mi pedig szervírozzuk a jól megszokott reggeli ébresztő-csomagunkat, benne az összes lényeges információval. Kurblizzuk be együtt a hetet!

BOLDOG NÉVNAPOT

…Nektek: Paulina, Tamás, Ákos, Albin!

MA SZÜLETTEK

  • 107 éve született Weöres Sándor Baumgarten- és Kossuth-díjas költő, író.
  • 71 éves Meryl Streep Oscar díjas amerikai színésznő (Az órák, Mamma Mia).
  • Ma lenne 72 éves a legendás Cserháti Zsuzsa énekesnő (Különös szilveszter, Hamu és gyémánt).
  • 67 éves Cyndi Lauper amerikai énekesnő, zeneszerző, színésznő (The Goonies, Fecsegő Tipegők 2.), a könnyűzene-történelem legcukibb hétfő reggeli ébresztő-slágerének elkövetője… ezt indítsd el a kávéd mellé, garantáltan fel fog dobni:

MOST AKKOR ŐSZ VAN VAGY NYÁR? MARAD A KRETÉN IDŐJÁRÁS

Nagyon kezd úgy tűnni, hogy az idén helyet cserélt egymással az ősz és a nyár. Hétfőn felhős lesz az ég Szeged felett (micsoda meglepetés), jönnek a jól megszokott futó záporok, zivatarok. Sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. A legmagasabb hőmérséklet 24 fok között alakul.

Kedden egy fokkal jobb lesz a helyzet, napsütés és 27 fok vár ránk. Az Időkép.hu jóslata a következő 30 napra:

HÉTVÉGI MINI-ÖSSZEFOGLALÓ

Az egész hétvégét a családoddal töltötted, füvet nyírtál, (ha épp nem szakadt az eső) kirándoltál, ipi-apacsot játszottál a család kicsi kincseivel? Telefon, tablet és társai nem voltak a kezedben, nem olvastál híreket (a mondat első feléért nagy pacsi)? Nem hagyjuk, hogy satun menj be az irodába, olyan fejjel, mint aki most jött a Holdról! Összekaptuk a hétvége legfontosabb szegedi (vagy szegedi vonatkozású) híreit, hogy biztosan képben légy a hétfő reggeli, munkahelyi kávézás alkalmával.

Jól indult a hétvége, rögtön pénteken egy halom klassz hír futott be.

  • …nyit a Belvárosi Mozi (egészen pontosan ma, a műsorhoz katt IDE):

…és a korlátozások feloldásával az éjszakai élet is fellendült, pénteken már a Hungiban és a Dokkon is volt buli, 500 fős limittel:

Szombaton Varga Mihály jelentette be, hogy jön az operatív törzs unokaöcsikéje, gazdaságvédelmi csoportot alakít a kormány, ennek feladata a termelés növekedését akadályozó adminisztratív fékek kiiktatása lesz.

Szemét-cunami a Tiszán, Szegednél. Vegyes összetételű, uszadékfából és műanyag palackokból álló hordalék érte el a folyó szegedi szakaszát. A nem túl esztétikus jelenséget feltehetőleg az utóbbi napok csapadékos időjárása miatt megáradt mellékfolyók hozták magukkal.

A koronavírus-számok egészen megnyugtatóak voltak a hétvégén, bár Müller Cecília szerint ez még nem az a szitu, amikor hátradőlhetünk, világjárvány van.

…a fenti gondolatot Gulyás Gergely is osztotta az országos tisztifőorvossal.

A hét egy szomorú hírrel zárult: életének 101. évében elhunyt az ország kertésze, Bálint Gazda.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb