Mindenmás

Szerelmi thriller Szentesen: egy este alatt több alkalommal is betört volt élettársához, előkerült a kés is

A hitchcocki forgatókönyvet idéző jelenetsorban péntekről szombatra virradóra több alkalommal mászott be volt élettársa ablakán a szentesi elkövető, sőt egy vita során megpróbálta leszúrni is. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség ma indítványozta a férfi letartóztatását.

HÁROMSZOR TÖRT BE EGY ESTE ALATT, AZ ÁGYBA IS BEFEKÜDT

A szentesi pár tavaly nyáron szakított, azonban ezt a férfi nem akarta elfogadni, telefonhívásokkal, üzenetekkel zaklatta volt élettársát. Az ügyészség közleménye szerint a gyanúsított 2020. június 19-én este 9 óra körül átmászott a sértett szentesi házának kerítésén, majd a konyhaablakot kifeszítve bement a lakóépületbe, és befeküdt a nő ágyába, aki hazaérkezését követően a nem mindennapi helyzettel szembesülve rendőri segítséget hívott.

Ez újabb két alkalommal megismétlődött még ugyanazon az estén, de a harmadik alkalommal már késsel a kezében várta a férfi a nőt.

HEROIKUS KÜZDELEM VETTE KEZDETÉT

A hitchcocki forgatókönyvbe illő jelenetsor során a gyanúsított válogatott szidalmazások mellett közölte a sértettel, hogy amennyiben nem lesz az övé, akkor másé sem, és megöli őt. A férfi öt-hat alkalommal szúrt a sértett mellkasa irányába, melyeket a nő megpróbált kivédeni. A sértettnek a védekezés során a mellkasát ért szúrások ellenére sikerült a gyanúsított kezéből a kést kicsavarnia és a férfit elzavarnia, majd a rendőrséget értesítenie.

A férfi ellen a zaklatás vétsége, valamint az éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette, továbbá az emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb