Közélet

Mutatjuk milyen veszélyeket rejt a vakáció és azt is, hogyan előzhetjük meg a bajt

A vakáció veszélyeire és annak megelőzésére hívta fel a figyelmet a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság kedden délelőtt.  A sajtótájékoztatón szó esett a baleset és bűnmegelőzésről, a vakáció fiatalokra és idősekre egyaránt leselkedő veszélyeiről és a szakértők ismertették azt is, hogy hogyan, milyen módon vehetők szabályosan igénybe a fürdők és a szabad strandok.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

M. Toronykőy Márta rendőralezredes, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, Bűnmegelőzési Osztályának vezetője felhívta a szülők, a fiatalok és az idősek figyelmét is egyaránt arra, hogy mekkora veszélyeket rejt az előttünk álló néhány hét az online és a valós térben, ismertette, hogy hogyan előzhető meg az anyagi, testi és lelki kár, majd kiemelte: rendkívül fontos, hogy a valós térben megtanítsuk a gyermekeket az okos eszközök helyes használatára, hogy azok mindig náluk legyenek, kéznél legyenek és tudják azt, hogy pontosan kit és hogyan kell rajtuk, általuk keresni, ha baj van.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

M. Toronykőy Márta hangsúlyozta ebben a rohanó világban az online térben kiemelten érdemes odafigyelni a tartalomfogyasztásra és a közösségi felületen való, biztonságos jelenlétre is, nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek és az időseknek egyaránt.

Elmondta: az elmúlt időszakban megszaporodtak az internetes csalások a megyében is, ami még inkább arra kell, hogy ösztönözzön bennünket, hogy a virtuális térben a megfelelő módon éljünk.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Fisher Gábor, rendőrőrnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság, szegedi állományának őrsparancsnoka ezt követően a helyes fürdőzés szabályait ismertette. Elmondta, hogy hogyan, milyen állapotban érdemes a strandra menni és azt is, hogy a környéken melyek azok a szabadtéri strandok, amelyek biztonságban és szabályosan igénybe vehetők a kikapcsolódásra.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Végezetül Vad Róbert, rendőrőrnagy a szabályos közlekedésre és a balesetek megelőzésre hívta fel a figyelmet.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu
Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Erről a Szeged365.hu az elmúlt héten részletesen kérdezte az őrnagyot, aki exkluzív interjút adott lapunknak:

M. Toronykőy Márta és Fisher Gábor a Szeged365.hu-nak a következőképp foglalta össze a legfontosabb ismereteket:

A Szeged365.hu az eseményt élőben közvetítette, ez itt tekinthető meg újra:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb