Szegedi Arcok

Több, mint ezer kalória? Irány a hidegterápia – vár a szegedi Cool Services

Immár Szegeden is elérhető az a hidegterápiás kezelés, amely alkalmazásával több, mint 1000 kalóriát égethetünk el alkalmanként. A szegedi Rau Zoltán és Kothencz Péter által üzemeltetett, Cool Services „Hidegterápia” névre hallgató szolgáltatás az egyik legkülönlegesebb egészségmegőrzést szolgáló forma, ami egy ideje már a Napfény Városában is hódít.

A hidegterápiás kezelés elnevezéséből adódóan dermesztően hangzik, mégsem az, sőt! Rendkívül sok, jó egészségmegőrző hatással bír, amit Szegeden két, korábban sportoló férfi álmodott meg és hozott létre, akik pontosan tudják, hogy a mozgás milyen terheket ró a szervezetre és az egészségre és azt is, hogy mennyire fontos annak regenerálódása. Céljuk tehát éppen ezért elsősorban  a rendszerint sportolók akut és krónikus sportsérüléseinek enyhítése, kezelése, azok rehabilitációjának segítése, a megfelelő edzettségi szint fenntartása valamint a fizikai és szellemi felkészülés könnyebbé tétele a versenyek, különböző meccsek és megmérettetések előtt vagy akár után. A hidegterápia mindemellett növeli a sportolók aktív sportolási időtartamát is. Ezért hosszú évek óta immár a szegedi Olasz Anna, Birkás Balázs, Kopasz Bálint és a Szegedi Kortárs Balett Társulatának tagjai is a Cool Services mellett érvelnek.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Ám a Szegeden is megtalálható szolgáltatás nem csupán a sportolókat és a jó kondícióban levőket fogadja, hanem azokat is, akik nemrég döntöttek úgy, hogy életmódváltásba kezdenek. Számukra kétségkívül a hidegterápiás kezelés lesz az egyik leghatékonyabb terápia, amely egyetlen alkalommal képes több, mint 1000 kalóriát elégetni. Így aztán a megfelelő diéta és mozgás mellett az adott szolgáltatás egy olyasfajta plusz, jótékony hatást fejthet ki a szervezetben, amivel az illető még könnyebben szabadul meg a felesleges kilóktól.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A hidegterápiás kezelés egyébként kortól, nemtől függetlenül remek hatásokat gyakorol, ugyanis:

  • hatékonyan kezeli a következő gyógyászati területeken leggyakrabban előforduló egyes krónikus megbetegedéseket: reumatológia, gasztroenterológia, neurológia, szexológia és urológia, nőgyógyászat, endokrinológia, kardiológia, bőrgyógyászat, ortopédia és traumatológia, fizikai rehabilitáció, sportorvoslás, tüdőgyógyászat, kozmetológia
  • csökkenti a cellulitiszt és a testsúlyt (a krioszauna több mint 1000 kcal-t képes elégetni)
  • segít az elhízás elleni küzdelemben
  • erősíti az immunrendszert
  • megfiatalítja a szervezetet, meggátolja az öregedést, kisimítja a ráncokat
  • természetes módon regenerálja a sejteket
  • szerepet játszik az arcbőr anyagcseréjének javításában és a ráncok kisimításában
  • hat az arc, nyak, hát, has, csípő és végtagok bőrének megfiatalítására
  • kezeli és erősíti a hajat
  • erősíti a körmöket
  • kezeli a bőrhibákat
  • segít a műtétek utáni felépülésben
  • segít az influenza és megfázás megelőzésében
  • és végezetül de nem utolsósorban a stressz és annak következményeinek megelőzésében (álmatlanság, depresszió, evészavarok)

Amennyiben azok akik átestek már: szívinfarktuson esetleg stroke betegek, egyes és/vagy kettes fokú, magas vérnyomással küzdenek, daganatos betegek, tüdőgyulladásban szenvednek, hideg intoleranciával rendelkeznek és nincsenek még 10 évesek, a kezelés nem ajánlott. 

A krioszauna, ahol ez a bizonyos hidegterápia folyik a hagyományos szauna ellentettje, ahol a szervezetet egy nagyon rövid időre, pontosan egy kezelés alatt 3 percre, szobahőmérsékletről egészen -150 fokig hűtik. A kúra hossza az adott egyén problémájától függ, vagyis az dönti el, hogy mindez aztán hány alkalomból áll. A szakértő szerint ez mindig változó. A tévhitek ellenére a nagyon alacsony hőmérséklet miatt a testünk nem fagy meg, mivel a krioszauna fülkében a levegő rendkívül száraz. Nedves levegőben ez a hőmérséklet azonban biztosan elviselhetetlen lenne az emberi szervezet számára. A krioszauna egyedülálló technológiája lehetővé teszi, hogy az ember a rövid idő alatt kényelmesen elviselje az alacsony hőmérsékletet és élvezze annak minden pozitív hatását. Ez pedig sokkal kevésbé kellemetlen, mint például, ha hideg vízben mártózna meg az egyén.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu
Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu
Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A szegedi Cool Services vezetői, Rau Zoltán és Kothencz Péter tehát bátran ajánlják a helyieknek ezt az igen különleges, sokrétű problémára megoldást nyújtó gyógymódot, ami kétségkívül az egyik legegyedibb fogyást elősegítő és különböző betegségeket, egészségügyi problémákat kezelő módszerek egyike a Napfény városában.

Elérhetőségek:

Cím: 6722 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 72/E

Telefonszám: 06705485488

A Facebookon pedig IDE kattintva.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb