Közélet

Megszavazták: júliustól hétvégente lezárják a rakpartot (frissítve)

Hétvégente lezárják a gépjárműforgalom elől a rakpartot, emellett az eldobható műanyag hulladékok betiltásáról és a készpénzes fizetés megszüntetéséről is döntött a Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság. Arról, hogy a szabályozás életbe lépjen-e, pénteken hoz határozatot a Közgyűlés.

A tervet már június közepén bejelentették, most már valósággá válhat: az előterjesztés szerint július 1-től minden hétvégén tilos lesz gépjárművel közlekedni a rakparton. A Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elfogadta, így lényegében már csak a Közgyűlés jóváhagyása kell a szabályozás alkalmazásához.

FESZTIVÁLUTCA LESZ A RAKPART

Az előterjesztés szerint továbbá mellőzni kell majd a szegedi fesztiválokon a készpénzes fizetéseket, helyette kártyával lehet majd kiegyenlíteni a számlát, és a rendezvényeken betiltják az egyszerhasználatos műanyagot is.

Ugyanakkor arról is határozott a bizottság, hogy a Széchényi térről a rakpartra költöztetik a programokat, így a jövőben már ide szervezik a karácsonyi vásár és a borfesztivál kivételével az összes rendezvényt is.

Fotók: Rakpartfeszt – Kézműves sörünnep

MA DÖNT A KÖZGYŰLÉS

A képviselő-testület már reggel 9 óra óta ülésezik, a lefolytatott vitákról, meghallgatott beszámolókról és elfogadott döntésekről a Szeged365.hu folyamatosan frissülő cikkben számol be.

FRISSÍTÉS

Ahogy arra számítani lehetett, a Közgyűlés elfogadta a határozatot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb