Gasztro365: bazsalikomos málna és kivi-banán a tölcsérbe, Zubai Szabitól, egyenesen a Somogyi fagyizóból
Mint azt szombaton beharangoztuk, a Gasztro365 belopakodott a Somogyi fagyizó konyhájába, ahol Szeged legegyedibb, legmenőbb és legkülönlegesebb kézműves fagyijai készülnek és, ahol ezúttal az EHF-kupa-győztes és magyar bajnok, 211-szeres magyar válogatott kézilabdázó Zubai Szabi volt segítségünkre abban, hogy két extranvagáns hűsítő kerüljön a tölcsérbe. Az egyik egy bazsalikomos málna a másik pedig egy kivi-banán kombó finomság, ami odahaza is elkészíthető.
A gasztroélmény garantált, a színes és lágy fagylaltok ugyanis gyorsan és olcsón elkészíthetők.
A Pick-Szeged Kézilabdacsapatának egykori, magasan kiemelkedő, tehetséges játékosa ugyan a kávéra esküszik, de, ha egyedi fagyiról van szó, nem mond nemet. Kedvencei között a savanykás ízűeket tartja számon. A Somogyi fagyizó tulajdonosával, Gilinger Péterrel pedig ehhez mérten álltak neki a természetes alapanyagokból álló fagylaltok elkészítéséhez. Így került két frissítő, gyümölcsös édesség a tölcsérbe.
A Somogyi Fagyizó egyébként a hét minden napján 16 féle fagyit kínál úgy, hogy a 4-5 állandó íz mellett a maradék közel egy tucatot igyekszik megspékelni, Zubai Szabi a Gasztro365 e heti adásában pedig pontosan ehhez asszisztált.
BAZSALIKOMOS MÁLNA ÉS CUKORMENTES KIVI-BANÁN KÉZMŰVES FAGYI
Hozzávalók:
Bazsalikomos málna fagyi:
- Bazsalikomos víz
- Cukor
- Friss vagy fagyasztott málna
- Citromlé
Cukormentes kivi-banán fagyi:
- Kivi
- Banán
- Víz
- Stevia cukor
Köszönjük a forgatási helyszínt a Napfény Városában elterülő, egyedi és egyben nagyon modern Somogyi fagyizónak!