- Hirdetés -
15 C
Szeged
2020, július 16., csütörtök

- Hirdetés -
Kezdőlap Közélet Érkezik az 5G-s mobilnet Szegedre

Érkezik az 5G-s mobilnet Szegedre

A budapesti belváros és Zalaegerszeg után a vidéki nagyvárosokban, így Szegeden és a Balaton körül folytatja az 5G lefedettségének bővítését a Vodafone Magyarország. A fejlesztéssel 35-ről közel 300-ra nő 5G állomásaik száma az országban.

Az 5G a mobilhálózatok legújabb generációja, de általános célú technológia is, amely a teljes gazdaság átalakulásához vezet, korszakalkotó termékeket és szolgáltatásokat előállító, új üzleti modellek alapján működő iparágakat hoz létre.

A Vodafone Magyarország a mobilszolgáltatók közül elsőként indította el tavaly a kültéri kereskedelmi 5G szolgáltatását Budapest belvárosában a 2016-ban vásárolt 3500 MHz-es frekvencián, majd idén áprilisban további frekvenciákat szerzett 5G mobilszolgáltatásai számára.

A fejlesztés részeként Miskolcon, Győrben, Debrecenben, Székesfehérváron, Pécsen, Szegeden és Egerben jellemzően a belvárosok frekventált részein és az egyetemek környékén építik ki az 5G szolgáltatást, a hálózatfejlesztések nyáron a balatoni régióban is elkezdődnek, így például Balatonfüreden és Siófokon is elindul az 5G szolgáltatás.

Az 5G hálózat csak az arra alkalmas mobileszközzel és tarifával érhető el – hívta fel a figyelmet a szolgáltató.

  • Címkék
  • 5G
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb

- Hirdetés -