Kikapcs

Hoppá! Szabadtéri mozi, ingyenesen, jövő hétvégén a Huszár Mátyás rakparton!

Ott voltál a Belvárosi Mozi, a SZETÁV és a Mondolo Egyesület közös, múlt hétvégi Külvárosi Mozi Piknik című produkcióján? Imádtad? Mutatunk egy még klasszabbat: jövő hétvégén a Huszár Mátyás rakpartra költözik a szegediek 100 éves filmszínháza, jön a Sose halunk meg és a Macskafogó!

A jó hírt Jávorszky Iván, a Szegedi Rendezvény és Médiaközpont ügyvezetője jelentette be 10 óra után pár perccel, íme a(z élő) videónk a sajtótájékoztatóról:

A Belvárosi Mozi tehát ezúttal a Huszár Mátyás rakpartra költözik, ami már biztos: jövő szombaton a Sose halunk meg, vasárnap pedig a Macskafogó című klasszikusokat vetítik, a kezdés 21:00-kor lesz.

SOSE HALUNK MEG

A Koltai Róbert rendezte Sose halunk meg (1992) a modern magyar filmgyártás egyik legnépszerűbb és legsikeresebb alkotása. Csákányi Lászlónak ez volt az utolsó munkája, aki már nem érte meg a film bemutatóját, mivel 1992. november 3-án elhunyt. A film szenzációs, július 11-én, szombat este tehát ezt a remekművet nézhetjük a rakparton:

MACSKAFOGÓ

A jövő vasárnapi Macskafogó hatalmas kedvenc a Szeged365.hu szerkesztőségében. Az 1986-ban bemutatott magyar–német–kanadai animációs film elég kemény filmes all-stars válogatottat tudhat maga mögött: rendező Ternovszky Béla, producere Kunz Román, a forgatókönyvet Nepp József írta, a zenéjét Deák Tamás szerezte. A mozifilm a Pannónia Filmstúdió gyártásában készült, a MOKÉP forgalmazásában jelent meg, Magyarországon 1986. október 2-án mutatták be a mozikban.

https://www.youtube.com/watch?v=mC-jdoeUpv0

ILYEN VOLT A MÚLT HÉTVÉGÉN

Ezt hívják repülőrajtnak: a mostani produkció elődjének tekinthető, a Belvárosi Mozi, a Szetáv és a Mondolo Egyesület által szervezett Külvárosi Mozi Piknik már rögtön, a legelső alkalommal telt házzal dübörgött (lesz még folytatása), a szegedi Fűtőmű utcában szombat este egymást érték a pokrócok. Íme a múlt hétvégi, Szabó Dávid kollégánk által készített fotók a fűben mozizó szegediekkel és a galaxis legmenőbb, fűtőházra pingált giga-tévéjével:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb