Szegedi Arcok

Kíváncsi vagy, kihez került a makói tesitanár legendás vasalódeszkája? Szeged365 interjú Dr. Gellért Ákossal, a deszka új gazdájával

Pontosan egy hete adtunk róla hírt: elárverezték Vezsenyi Laci bátyánk országos (sőt, lassan világhírű) vasalódeszkáját, az új tulajdonos egy szegedi úriember. Kiderült, az illető nem más, mint Dr. Gellért Ákos, az európai szinten is meghatározó textilipari vállalat, a szegedi Naturtex ügyvezető-tulajdonosa. Elcsíptük egy villáminterjúra, amiben azt is elmesélte, különleges terve van a deszkával.

Dr. Gellért Ákos, a fotón balról. A fotó a Naturtex június 5-i sajtótájékoztatóján készült. Fotó: Szabó Dávid, Szeged365.hu

Az aukció a szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány megsegítésére ment, akiknek több, mint 400.000 Ft gyűlt össze a zseniális akcióval:

MAGYARORSZÁG LEGHÍRESEBB, EGYBEN LEGDRÁGÁBB VASALÓDESZKÁJA: 205.000 FT

“Zseniális volt Vezsenyi tanár úr vasalódeszkás performansza, üdítő színfolt volt a Covid-időszakban” – mondta Dr. Gellért Ákos, aki amint meghallotta, hogy a szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány javára árverezik el a makói tesitanár országos hírűvé vált deszkáját, rögtön elhatározta: megszerzi azt.

Vannak dolgok, melyeket amíg élünk, nem felejtünk… Vezsenyi Laci tan’bá produkciója pont ilyen. Imádtuk!

A licit 2.000 Ft-ról indult és 205.000 Ft lett a vége, viszont a Tappancs több, mint 400.000 Ft-ot kapott, mivel a második helyezett felajánlotta, hogy vasalódeszka ide vagy oda, ő bizony átutalja a licitje teljes árát, további 200.000 Ft-ot az alapítvány megsegítésére.

A VADONATÚJ SZEGEDI KÉZILABDACSARNOKNAK AJÁNLJA FEL A DESZKÁT

Dr. Gellért Ákos tervei alapján az új, szegedi kézilabdacsarnokban lelhetne otthonra a legendás deszka. Fotó: NSO.hu

A Naturtex alapítója a klasszikus funkció helyett valami egészen másra használná a deszkát: az épülő új kézilabdacsarnoknak szeretné felajánlani, mint kiállítási tárgyat, emlékeztetve rá, mindig jól jön egy kis kreativitás. A teljes Szeged365 interjút, hangban itt tudod meghallgatni a legendás deszka újdonsült tulajdonosával:

KORÁBBAN ÍRTUK DR. GELLÉRT ÁKOSRÓL

A szegedi üzletember nem először segített: több mint 1740 darab szájmaszkot ajánlott fel még áprilisban 2.000.000 Ft-ot meghaladó értékben a szegedi Naturtex Kft. a Szegeden praktizáló házi gyermek- és felnőttorvosoknak, a Szegedi Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény három Idősek Otthonának, Hajléktalan Szállójának és a benne dolgozó több száz dolgozónak, valamint a Szegedi Dr. Waltner Károly Otthonnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb