Közélet

Munkahelymegőrző támogatásban részesült a szegedi Naturtex, exkluzív interjú Palkovics Lászlóval

Munkahelymegőrző támogatásban részesült a szegedi Naturtex Kft. A támogatást pénteken Magyarország innovációs és technológiai minisztere, Palkovics László és a térség országgyűlési képviselője, Lázár János adták át a vállalat tulajdonosának, dr. Gellért Ákosnak.

Palkovics László az eseményen ismertette a magyar gazdaság jelenlegi helyzetét, majd összegezte a koronavírus-járvány időszakában hozott, munkahelymegőrzésre orientálódó intézkedéseket és támogatásokat, nem utolsó sorban pedig köszönetet mondott a Szegedi Tudományegyetemnek az elmúlt időszakban tanúsított áldozatos és kitartó kutató munkájáért, amely a koronavírus-járványra és annak minden velejárójára irányult.

Fotó: Szabó Dávid

Magyarország innovációs és technológiai minisztere örvendetesnek találta a Csongrád-Csanád megyében zajló fejlesztéseket, beruházásokat és kutatásokat, kiemelte az olyan vállalkozások jelentőségét, mint a szegedi Naturtex és biztosította a megyében élőket a magyar kormány további támogatásáról.

Ezt követően Lázár János, a térség országgyűlési képviselője összegezte a koronavírus-járvány okozta károkat a megyében, illetve gratulációját és köszönetét fejezte ki a Gellért családnak a több évtizede tartó, szorgos munkáért.

Fotó: Szabó Dávid

Gellért Ákos, a Naturtex tulajdonosa a sajtótájékoztatót követően a Szeged365.hu-nak elmondta, hogy hogyan vészelték át a koronavírust és, hogy milyen illetve mekkora támogatásban részesültek a magyar kormánytól.

A sajtótájékoztatón Szabó Dávid kollégánk készített fotókat:

A sajtótájékoztatót a Szeged365.hu élőben közvetítette, ez itt nézhető meg újra:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb