Gasztro

Megkerestük a szegedi belváros legextrémebb fagylaltjait

Meggyes-marcipános, mákos, sárgadinnyés, szilvás, sós-karamellás, házi krémes és sajttorta ízű, lágy, színes, krémes, egyedi és érdekes fagylaltok tömkelegével találkozhatunk a belváros szívében elterülő cukrászdák és fagylaltozók pultjaiban. Akkora a kínálat, hogy szinte választani sem lehet, ezért mi biztosra mentünk és előbb kóstoltunk! (vagyis, ha Gombóc Artúr és köztem a Kárász utcán összefutva hasonlóságot véltek felfedezni, most már tudjátok, az nem véletlen van)

Közel 20 féle ízű hűsítő tesztelését vállaltuk be, hogy aztán elmondhassuk melyiket éri meg mindenképp kipróbálni az előttünk álló, két, reményeink szerint ragyogásban és jó melegben gazdag vakáció ideje alatt.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A Napfény Városának központjában meglévő vendéglátóegységekben és fagyizókban helyben készülnek az édességek. Szinte mindegyikük különleges, kézműves vagy legalábbis egyedi technikával kerül a vásárló elé, színesen, ízletesen. A különböző életviteleknek köszönhetően pedig immár mindenhol akad belőlük mindenmentes is. Nincs ez másként a tölcsérekkel sem, narancssárga, zöld, rózsaszín, fekete, Spanyolországból érkező, roppanós, kisebb, nagyobb, édesebb és kevésbé édes is akad köztük. Pont úgy, mint a pohárkák között. Az öntetekről és a ragacsos díszítő elemekről nem is beszélve.

Számomra a több, mint egy tucat megkóstolt finomság közül a legérdekesebb a mákos és a házi krémes ízű volt. Bátran ajánlom bárkinek! Emellett viszont találkoztunk nagyon menő kombinációkkal is, ahol gyümölcsök találkoztak egymással, gyümölcsök és tejtermékek vagy épp különböző csokoládék és csonthéjasok alkottak kiváló párt.

És, hogy hogyan alakulnak az idei évben az árak? A legalacsonyabb 250 forint/gombóc, a legmagasabb pedig 400 forint/gombóc volt, amivel találkoztunk (tölcsérek, cukorkák, öntetek: +40 és 100 forint között).

Hogy nehéz dolog-e ez az újságírás? Nem, ilyen esetekben egyáltalán nem az!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb