Gasztro365: jön a toszkán csirke rizottó krokettel, Vadkerti Attila kezei alól, az Oldiesból
Mint azt már szombaton jeleztük, ezen a héten Szeged egyik legvagányabb éttermében forgott a Gasztro365, ahol a Napfény Városának két közismert arca töltötte meg a tányért, méghozzá toszkán csirkével és rizottó korkettel. A jó hangulatot Vadkerti Attila, a Mol-Pick Szeged Kézilabdacsapatának egykori nagyágyúja, a PC Trade Szegedi NKE stratégiai igazgatója, a finomságot pedig a mindig telt házas Oldies séfje, Sörfőző Zoltán garantálta.
A város egyik legismertebb séfje, Sörfőző Zoltán és a magyar bajnok, kétszeres kupagyőztes kézilabdázó egy puha, egyszerű alapanyagokból álló, mégis ízekben gazdag ételt dobott össze, csináld utánuk:
TOSZKÁN CSIRKE RIZOTTÓ KORKETTEL, HOZZÁVALÓK
Rizottó krokett:
- rizottó rizs
- vaj
- mascarpone
- olívaolaj
- alaplé
- parmezán
Toszkán csirkemell:
- csirkemell
- parmezán
- aszalt paradicsom
- paraj
- fokhagyma
- tejszín
- parmezán
AZ E HETI SÉFÜNKRŐL, SÖRFŐZŐ ZOLTÁNRÓL (OLDIES ÉTTEREM, SZEGED)
A belváros szívében elterülő, sokak által közkedvelt, extravagáns kínálattal rendelkező Oldies mestere, már gyermekkorában tudta, hogy szakács, majd később séf szeretne lenni. Tanulmányait követően megjárta a szamárlétrát. Először a Kálvária Étteremben, majd a Szeged és a Szent István Étteremben szerzett szakmai tapasztalatot. Több, mint egy évtizede immár a John Bull Pub és az Oldies executive séfjének szerepében tündököl. A Gasztro365 kedvéért pedig hagyta, hogy Magyarország egyik legismertebb kézilabdázója, Vadkerti Attila legyen a segítségére ebben a különleges étel elkészítésében.
Oldies Étterem Szeged
6720 Szeged, Oroszlán u. 6
+36 30 799 7575