Blog

Én nem akartam megismerni Kaleta Gábort …

Én nem akartam megismerni Renner Erikát, Orosz Bernadettet, Seres Barbit, Kertész Ágnest, és N.-né Kovács Juditot sem. Nem akartam megismerni a velük történteket. Nem akartam megismerni, hogy hogyan kínozták, csonkították, csorbították és/vagy gyilkolták meg őket és gyermeküket. Nem akartam belemélyedni abba, hogy velük, mikor, hol és mi történt.

Nem akartam felhúzni magam azon, hogy ilyen egyáltalán megtörténhet 2010 és 2020 között Magyarországon. Aztán mégis megtettem. Megismertem őket. Megismertem a történeteiket. Megismertem az elkövetőket és az ítéleteket is, amit az igazságszolgáltatás tettükért rájuk rótt. Aztán dühöngtem. Majd utána jártam és írtam róluk. A hiba mindegyik esetben ugyanott okoz gondot: ezekben a bizonyos ítéletekben. A megítélésben az elítélésben, a büntetésben és annak végrehajtásában. Nem úgy, nem ott és nem a megfelelő módon…és senki sem tanul belőle. Pedig tanulhatna. Kaleta Gábor is tanulhatott volna.

Tanulhatott volna a Renner Erikát megcsonkító, befolyásos lúgos orvos példájából, vagy az Orosz Bernadettet összeverő, ex-katona példájából, vagy attól az apától, aki két hónapos gyermekét Seres Barbi szeme láttán kidobta az ablakon, majd utána ugrott, de tanulhatott volna a Kertész Ágnest bántalmazó férfitól és a darnózseli hentestől is, aki feleségét, N.-né Kovács Juditot meggyilkolta.

Kaleta Gábor tanulhatott volna tőlük, de nem tanult. Nem tanult, pedig nem csak az imént felsorolt úriemberek, hanem egy-két hozzá hasonló, vezető pozícióban levő magyar ember is bejátszotta már ezt.  Mármint, hogy nem tanult. Ízléstelen dolgot tett és nem tanult. Lebukott és nem tanult. Elítélték és nem tanult. Egy ország előtt megszégyenült és nem tanult. Hazudozott és nem tanult. Ütött, vert, inzultált, gyilkolt, csonkított, gyermekpornóval bizniszelt és nem tanult.

Kaleta Gábor számítástechnikai eszközein 19 ezer kiskorúakról készült pornográf fényképet találtak. Kaleta Gábort egy év felfüggesztettel és 540 ezer pénzbüntetéssel büntették.

Meddig még?

Meddig engedjük ezt meg még?

Meddig nem születik ezekben az ügyekben normális ítélet?

Meddig kell, hogy az áldozatul esett nők, anyák és gyerekek szenvedjenek?

Meddig kell még végignézni, végigolvasni és végighallgatni, hogy #egyév #másfélév #hétév #pénzbüntetés #enyhítettkörülmények és társaik?

Hány nő, anya, gyermek és család kell, hogy szenvedjen vagy csorbuljon még meg?

Hmm?

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb