Gasztro

Az álmok Magyarországon is megvalósíthatók – állítja Szó Gellért, a REÖK Cukrászda mestercukrásza

Szó Gellért neve sokak számára ismerősen csenghet, egyrészt 2015-ben és 2016-ban övé lett Az ország tortája díj másrészt pedig neki köszönhetjük Szeged legklasszabb süteményeit, tortáit és fagylaltjait, amelyet két éve immár a REÖK Kézműves Cukrászda falai között készít.

A mestercukrász tudásra francia és olasz szakemberektől, önerőből, önköltségből tett szert. Elmondása szerint a fejlődés és a megújulás végtelenül fontos. Állítja: a siker titka a szorgalomban rejlik.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Szó Gellért végtelenül szerény, nyugodt és kiegyensúlyozott. A megfogant ötlet és a megvalósítás között viszonylag kevés idő telik el nála, imád kísérletezni, ez pedig a szegediek nagy örömére a REÖK Kézműves Cukrászda kínálatán is meglátszik. A pult portékája ugyanis egyre különlegesebb formákban ölt új ízeket, őrizve a hagyományt.

Vagyis, Szó Gellért szerint a visszajelzések azt bizonyítják, hogy: a Napfény Városának lakói nyitottak a változásra. A finomságok nagymestere szerint a REÖK cukrászai tanulékonyak, kitartók, remekül lehet velük együtt dolgozni és ötletelni. Ez pedig nagyban hozzásegít ahhoz, hogy a minőségi alapanyagok a legjobb módon, a legmagasabb szinten és a legklasszabb formában legyenek feldolgozva.

A péksütemények, pohárkrémek, kelyhek, krémesek, gyümölcsös torták és csokis finomságok mellett természetesen helyet kap az elmúlt időszak nagy kedvence a színes, különböző töltelékkel megkent apró kis macaron is, amelyek elkészítésében ezúttal nekünk is jutott egy szeletnyi.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

(az általam kinyomkodott macaron alapok természetesen messze elütöttek az mesterétől)

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Az édességek nagyágyúja és a cukrászda csapata most azon dolgozik, hogy minél több fagylaltot, süteményt és tortát megbolondítson egy-egy csonthéjassal és/vagy különböző magvakkal. Az első ilyen próbálkozás egy tökmagvas kísérlet, amely az Őrség Zöld Aranya nevet viselő torta alapjára épült, ez volt az az édesség, amellyel Gellért 2016-ban elnyerte Az ország tortája díjat.

Mi pedig voltunk olyan szerencsések és kipróbálhattuk azt. Bátran tedd meg utánunk te is nem fogod megbánni!

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb