Közélet

Gulyás Gergely: jönnek a beutazási korlátozások!

Beutazási korlátozásokat jelentett be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a vasárnap délelőtti sajtótájékoztatóján. Szigorítják a határellenőrzéseket, mostantól vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják az államokat veszélyesség szerint egy tisztifőorvosi határozatban.

A sárga vagy vörös országból érkezőknek a határon egészségügyi vizsgálat lesz, ha igazolja a fertőzésgyanút, karanténba kell vonulni.

  • Vörös kategória: Albánia, Bosznia, Koszovó, Észak-Macedónia, Fehéroroszország és Ukrajna.
  • Sárga kategória: Bulgária, Portugália, Románia, Svédország, Nagy-Britannia, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Japán, Kína, USA.
  • Horvátország egyelőre marad a zöld kategóriában…

Gulyás arról beszélt, hogy aggasztó jeleket lát a kormány: a környező országokban nő a fertőzöttség. Az első csatát megnyertük, az életet sikerült újraindítani, Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország a világon, de meg kell akadályozni, hogy a vírust külföldről behurcoljuk, tette hozzá a miniszter. “Minél jobban tudjuk kontrollálni a határokat, annál jobban meg tudjuk őrizni a biztonságot. A határellenőrzést szigorítani kell” – hangzott el a ma délelőtti sajtótájékoztatón.

A ma reggeli koronavírus – helyzet így festett Magyarországon és Csongrád-Csanád megyében:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb