Mindenmás

Napi pakk, hétfő: nyitva a rakpart, változik a 4-es villamos rendje, klassz idő lesz Szegeden

Indul a hét, rögtön egy igazi napsütéses, de kánikula-mentes hétfővel a Napfény Városában. Érkezik a napindító csomagunk, a reggeli kávé mellé, egészségedre!

A MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

  • Jenő,
  • Ernő,
  • Sára,
  • Henrietta,
  • Jakab,
  • Sarolta,
  • Henrik,
  • Eugén

MA SZÜLETTEK

  • 2120 éve megszületett Gaius Julius Caesar római politikus, hadvezér.
  • Ma 78 éves mindannyiunk kedvenc Han Solo-ja (és Indiana Jones-a), Harrison Ford amerikai színész.
  • Ma 76 éves ifj. Rubik Ernő építész, játéktervező, a Bűvös kocka feltalálója. Kossuth-díjas magyar, ráadásul a legmagasabb állami kitüntetés, a Szent István Rend (2014) tulajdonosa, totál zseni a fickó, hálásak vagyunk neki, amiért egy olyan dolgot alkotott, amely tényleg az egész világon hirdeti, mennyire fifikás nép a magyar (egyben kicsit morcosak is, amiért párszor már mindannyiunkat az őrületbe kergetett a kockájával). A mai napig több mint 350 millió Rubik-kocka került értékesítésre, így ez minden idők egyik legkelendőbb játékja, az egész világon.

ÚJRA NYITVA A RAKPART

Véget ért az első rakpart-lezárós szegedi hétvége, éjfél óta autóval is használható a Huszár Mátyás rakpart.

MÁTÓL VÁLTOZIK A 4-ES VILLAMOS FORGALMI RENDJE

Július 13-án, tehát ma vágányrekonstrukciós munkálatok miatt változik a 4-es villamos forgalmi rendje, melynek köszönhetően a 4-es villamosvonalon Tarján végállomás és az Anna-kút között villamosok, ám az Anna-kút és Kecskés végállomás között villamospótló autóbuszok közlekednek majd. A munkálatok várhatóan augusztus közepéig tartanak, ismertette az SZKT.

VÉGRE EGY NORMÁLIS NYÁRI NAP

Olyan lesz a mai nap, mintha egy szimulátorban kipróbálhatnánk, milyen lenne az élet globális felmelegedés mentesen: nyár van, de nem kell hogy megőrüljünk a hőségtől. Klassz kis napnak ígérkezik a hétfő, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul, lesz némi felhő, nomeg napsütés, eső sehol.

Megvéve.

A MAI NAP NEVE LŐN: ÁRAMSZÜNETEK VILÁGNAPJA

Lord Raiden ezt is elintézte: a Nemzeti Közművek közleménye szerint hétfőn és kedden több utcában is áramszünetre lehet majd Szegeden. Mutatjuk, hol kell bevetni a kerékben körbe-körbe rohangáló mókusokat a Napfény Városában:

A HÉTVÉGE LEGFONTOSABB HÍRE

Ha lemaradtál a komplett hétvégéről, és csak egyetlen hír lesz, amit megjegyzel, ez legyen az. Beutazási korlátozásokat jelentett be vasárnap délelőtt Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a vasárnap délelőtti sajtótájékoztatóján. Szigorítják a határellenőrzéseket, mostantól vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják az államokat veszélyesség szerint egy tisztifőorvosi határozatban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb