Közélet

Napi összefoglaló: szigorítás a határokon, egyetlen új fertőzött Csongrád-Csanád megyében, éjféltől nyitva a rakpart

Egyetlen szépséghibája volt ennek a vasárnapnak: az, hogy véget ért… Szigorodó határellenőrzések, csökkenő aktív fertőzöttszám, hősies szegedi tűzoltók és egy szuper, szabadtéri mozi a Napfény Városában – következzenek a mai nap legfontosabb hírei, Szegedről!

ÉJFÉLTŐL ÚJRA NYITVA A RAKPART

Véget ért a nyár végéig tartó, hétvégi rakpart-lezárás széria első felvonása, éjfélkor megnyitják a Huszár Mátyás rakpart útszakaszát.

BALJÓS ÁRNYAK, MAGYAR VERZIÓ

Baljós árnyak, magyar verzió: Orbán Viktor péntek reggel bejelenti, újabb korlátozásokra kell számítani, az operatív törzs egész pénteken ülésezik a témában, szombaton a (nem kicsit kormányközeli) Origo elejti, hogy Gulyás Gergely bejelent valamit vasárnap... A fél ország transzban volt, laza 48 óra alatt olyan hangulat kerekedett, mintha visszatérne a korlátozások egy része. Erre mi történt? Belföldi korlátozások sehol, a határon viszont bekeményítünk: szigorítják a határellenőrzéseket, mostantól vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják az államokat veszélyesség szerint egy tisztifőorvosi határozatban.

A sárga vagy vörös országból érkezőknek a határon egészségügyi vizsgálat lesz, ha igazolja a fertőzésgyanút, karanténba kell vonulni.

  • Vörös kategória: Albánia, Bosznia, Koszovó, Észak-Macedónia, Fehéroroszország és Ukrajna.
  • Sárga kategória: Bulgária, Portugália, Románia, Svédország, Nagy-Britannia, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Japán, Kína, USA.
  • Horvátország egyelőre marad a zöld kategóriában…

Bővebben:

KORONAVÍRUS: EGYETLEN ÚJ FERTŐZÖTT CSONGRÁD-CSANÁD MEGYÉBEN

Azért a számok tükrében elég furcsa lett volna, ha újra bekeményít a kormány: mindössze 5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ebből az egyik eset egyébként Csongrád-Csanád megyei.

Az összes fontos szám:

A HÉTVÉGE LEGIZGALMASABB SZEGEDI ESEMÉNYE: LÁNGOLT A SÁNDORFALVI ÚTI HULLADÉKTELEP

1000 négyzetméteren égett a hulladék a Sándorfalvi úti szeméttelepen szombat este, az oltást a szegedi és hódmezővásárhelyi hivatásos, és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók végezték. Íme a tegnap esti oltás fotói, köszönet a Hősöknek az áldozatos munkájukért, egyben a Sándorfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek a fotókért!

Libabőrös képek jönnek:

EGY KIS LAZULÁS A VÉGÉRE: A SZABADTÉRI MOZIZÁS SZEGEDEN A LEGNAGYOBB ÉLMÉNY

Szombaton a Sose halunk meg, vasárnap a Macskafogó várta a szúnyogálló szegedieket a Partfürdőn. A hangulat full extrás volt, mutatjuk a Tisza-parti élményeket:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb