Mindenmás

A Magyar Tengerre mész nyaralni? Ne csináld utána: csatak részegen, éjszaka úszott be a Balatonba, majdnem tragédia lett belőle

Inni és vezetni: ön – és közveszélyes. Inni és úszni? Hasonló, mutatjuk hogy miért! A sztori “főhőse” egy 43 éves, monorierdői férfi, aki szerda éjjel jó ötletnek tartotta, hogy vaksötétben, ráadásul ittasan, másfél kilométernyire beússzon a Balatonba. Egy idő után azonban az éjszakai sötétben, a parttól már jó messze eltávolodva a fürdőző rájött, hogy nem is tudja, merről indult. 

A fonyódi vízirendőröket július 15-én este 22 óra után értesítette egy Balaton-parton tartózkodó 57 éves budapesti férfi, hogy a sötét víz felől segélykiáltásokat hall, majd rögtön utána kenujával a segítségért kiáltó, bajba jutott fürdőző irányába indult, írja a police.hu. A 43 éves, részeg, a Balatonba másfél kilométernyire beúszó férfi kifáradva pánikba esett és segítségért kiáltott. Szerencséjére a partról meghallotta őt a kenus, aki példaértékűen járt el a helyzetben. Habozás nélkül bejelentést tett, majd saját maga indult az úszó megsegítésére. Megtalálta, majd kenujával kapaszkodót nyújtott a férfinek a rendőrök kiérkezéséig, akiknek a sötét vízfelszínen egy lámpával jelezte, merre vannak. Az egyenruhások a bajbajutottat a szolgálati hajóba emelték, majd a partra vitték, ahol a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták.

Ha az idén nyáron Te is a Balatonra tartasz, egy valamire nagyon szépen megkérünk:

Soha.

Ne.

Ússz.

Be.

Részegen.

Ha pedig valaki bajba került, tegyél bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb