Szegedi Arcok

Szegedi Sikersztorik: Szeged újdonsült írónője számára a siker egy fajta hajtóerő

Pap Éva, Szeged újdonsült írónője számára a siker egy fajta hajtóerő. Az És újra felkel a nap címet viselő regényét, amely egy szerelmi háromszöget boncolgat, pillanatok alatt elkapkodták. Az előrendelési listán hetekig első helyen állt a héten pedig már az első újranyomáson dolgozik a nyomda úgy, hogy a megjelenés óta mindössze három hónap telt el.

Szeged friss szerzője az egymásnak tett ígéretekről, szeretetről és az örök szerelemről írt könyve azt firtatja, hogy léteznek-e kivételes szerelmek, olyanok, amelyek sosem érnek véget. Szerinte igen, de, hogy miben rejlik a könyvespolcokra befutott könyv titka, hogy ő, mint friss, szegedi író hogyan éli meg ezt a bizonyos sikert és, hogy miért ajánlja a Napfény Városában élőknek a regényt, azt maga osztotta meg velünk.

A szegedi Pap Éva szépérzéke, képzelőereje és kiváló kifejezésmódja először lakberendezőként mutatkozott meg, aztán, amikor ez már nemcsak az otthonokban, hanem immár a papíron is visszaköszönni látszott, elhatározta, hogy könyvet ír. Így született meg az És újra felkel a nap című szerelmes regénye, amely a második világháború ideje alatt játszódik, Jugoszláviában, Szabadkán. Főszereplői pedig egy magyar nő és két bunyevác férfi. A történet alapját pedig egy erős és ugyanakkor nyílt szerelmi háromszög képezi.

Fotó: Pap Éva

Éva a balkáni kultúrával és mentalitással először abban a bútorüzletben találkozott, ahol a kilencvenes években dolgozott. A sors fintora pedig, hogy ezt követően egy vajdasági férfi vette feleségül. Majd lassan, de biztosan magába szívta a határon túliak ismereteit, ráadásként pedig még a szerb nyelvet is elsajátította.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Néhány évvel ezelőtt fültanúja volt egy izgalmakkal, érzelmekkel teli történetnek, amely a már említett bizonyos szerelmi háromszöget boncolgatta. Ez a történet gyakorlatilag a férje nagyszüleinek életét taglalja. Éva pedig úgy érezte, mielőbb szeretné megismerni a kirakós összes darabját, kutatni kezdett és ihletet nyert.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Hamar rájött, hogy a történet alapját egy vadászbaleset képezi, ahol a főhős, a férj, Stefan megsebesül, minek következtében amputálják a hímvesszőjét. Ez aztán a feleségével való viszonyát pillanatok alatt átalakította és megváltoztatta, illetve szintén főszereplővé varázsolta Stefan legjobb barátját, Martint, aki a szerelmi háromszög legmeghatározóbb alakja lett. A regény alapja igaz történet, a körítés pedig fikcióra épül.

Fotó: Pap Éva

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb