KikapcsKözélet

Breaking: elmarad a központi óriásrendezvény az Államalapítás Ünnepén, mi lesz veled, SZIN?

Törölték az augusztus 20-i, központi óriásrendezvényt – jelentette be a mai kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, majd hozzá tette: nem valószínű, hogy akár augusztusban, akár szeptemberben be tudják pótolni azt. Az eredetileg augusztus 15-ig tartó, az 500 főnél nagyobb tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozásokról július végén dönt a kormány.

https://www.facebook.com/kormanyzat/photos/a.134933189912743/4080450555360967/?type=3&theater
https://www.youtube.com/watch?v=R0wODLSOf68

MI LESZ VELED, SZIN?

A SZIN, a Bortér, a Szegedi Repülőnapok, a Chili Weekend, a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál és a Deja Vu Fesztivál sorsa még mindig kérdéses. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a napokban azt nyilatkozta, nem valószínű, hogy augusztus 15. után feloldják a korlátozást, a komplett hazai (és szegedi) rendezvény és zenei szakma a mai kormányinfótól várta a pontot a mondat végére. “Várhatóan július 29-én fog ülésezni a kormány, ekkor hozzuk meg a végső döntést” – nyilatkozta Gulyás Gergely, aki elmondta, dolgoznak rajta, hogy támogassák a magyar zeneipar szereplőit. Újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, a Szent István Napi rendezvényeket az operatív törzs javaslatára fújták le, a jelenlegi szabályok beváltak, a tisztifőorvos asszony úgy látja, nincs értelme kockáztatni.

FOCIMECCSEK KONTRA KONCERTEK

Szintén újságírói kérdésre Gulyás Gergely elmondta: a koncertekkel szemben azért engedik a focimeccsek látogatását, mert azokon (mivel nem jellemző az alkoholfogyasztás) nagyobb a fegyelem, működik a távolságtartás.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az élő közvetítés jelenleg is megy, további infókért katt ide:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb