KikapcsSzegedi Arcok

Szeged365 fotóriport: az Agrippina fotóspróbáján jártunk (óriásgaléria)

Nálunk már elkezdődött az idei Szegedi Szabadtéri Játékok: szerda este az idei nyitó produkció, az Agrippina című operajáték főpróbáján jártunk. Ha már ott voltunk, fotóztunk is (durván sokat)… Íme Szabó Dávid kollégánk óriásgalériája az Újszegedi Szabadtéri Színpadról!

Pénteken Georg Friedrich Händel Agrippina című operájának bemutatójával kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok idei rendhagyó évada, most pénteken. A járványhelyzet miatt a fesztivál előadásainak többségét idén Újszegeden láthatja a közönség, a Dóm téren – igaz nem a megszokott színpadon és nézőszámmal, hanem a körülményekhez igazodva – két produkció szerepel a műsoron.

Hogy milyen volt az Agrippina – próba? Ha két szóval kellene leírnunk az élményt:

  • felejthetetlen, mediterrán hangulat
  • szúnyogok

Egy valami biztos: a Szegedi Szabadtéri Játékok nem hazudtolta meg önmagát, a járványhelyzet dacára is egy minőségi, vérprofi produkciót raknak színpadra pénteken. Beszéljenek helyettünk Dávid kolléga fotói!

Georg Friedrich Handel operajátékát most hétvégén, pénteken és szombaton 21:00 – tól tűzi műsorra a Szegedi Szabadtéri Játékok, az esőnap vasárnap. A további infókat és a szereposztást IDE KATTINTVA éred el.

Ahogy korábban írtuk, a rendezvény két helyszíne pólust cserélt: az idén a “kistestvér” újszegedi színpad a főszereplő, a Dóm téri rész pedig második fázisban indul el, jótékonysággal fűszerezve (nagy pacsi a szervezőknek, egy nagyon korrekt gesztussal rukkoltak elő pár hete). A Dóm téren már gőzerővel épül a színpad, mutatjuk, hol tartottak a munkálatok tegnap:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb