Közélet

Napi összefoglaló: nőtt a fertőzöttek száma a megyében, Orbán szerint közel a megállapodás az EU-csúcson

Hárommal nőtt a Csongrád-Csanád megyei fertőzöttek száma, Orbán Viktor szerint már csak négy sarkalatos kérdésben kell megegyezniük a miniszterelnököknek, szeptembertől maradhat a digitális oktatás az áthelyezett munkanapokon.

NEM VOLT HALÁLOS ÁLDOZATA A JÁRVÁNYNAK, DE A MEGYÉBEN NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA

18 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, közülük 3-an Csongrád-Csanád megyeiek. Nincs újabb elhunyt, így a vírus áldozatainak száma változatlanul 596 fő, 3223-an pedig már meggyógyultak.

KÖZEL A MEGÁLLAPODÁS AZ EU-CSÚCSON

Tucatnyi helyett már csak négy sarkalatos kérdés megvitatása van hátra, ezért jó esély van a megállapodás elfogadására – nyilatkozta Orbán Viktor Brüsszelben vasárnap, a következő hétéves európai uniós költségvetésről és az ahhoz kapcsolódó gazdasági helyreállítási csomagról szóló uniós csúcstalálkozó harmadik munkanapját megelőzően.

MARADHAT A DIGITÁLIS OKTATÁS AZ ÁTHELYEZETT SZOMBATI MUNKANAPOKON

Az elmúlt hónapok során bevezetett új módszerekből nagyon sokat profitáltak a tanárok és a diákok, számos újítás jelent meg, ezeket értelemszerűen a jövőben is használni fogják az iskolák. Az egyik ilyen változás szeptembertől az lehet, hogy az áthelyezett szombati munkanapokon tantermen kívüli, digitális munkarend léphet érvénybe.

A HÓNAP VÉGÉIG MÉG BECSERÉLIK A POSTÁK ÉS A BANKOK A RÉGI KÉT- ÉS ÖTEZRESEKET

Július végéig lehet becserélni a 2017 márciusa előtt kibocsátott, régi kétezreseket és ötezreseket a postákon és a bankokban. Később már csak a Magyar Nemzeti Banknál lehet ugyanezt megtenni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb