Közélet

Maruzsa: maradhat a digitális oktatás az áthelyezett szombati munkanapokon

Az elmúlt hónapok során bevezetett új módszerekből nagyon sokat profitáltak a tanárok és a diákok, számos újítás jelent meg, ezeket értelemszerűen a jövőben is használni fogják az iskolák – emelte ki Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Az egyik ilyen változás szeptembertől az lehet, hogy az áthelyezett szombati munkanapokon tantermen kívüli, digitális munkarend léphet érvénybe. Az államtitkár szerint ehhez az kell, hogy a gyermekfelügyelet és a digitális tanuláshoz szükséges infrastruktúra mindenhol biztosított legyen.

“Újdonság lenne, ha megengednénk az intézményeknek, hogy az érettségizők számára a vizsga előtti két hétre tantermen kívüli, digitális munkarendet vezessenek be. Ezt nem rendelnénk el központilag, hanem az intézményvezetők kapnák meg a jogot, hogy döntsenek, élnek-e a lehetőséggel, de természetesen erről még szakmai egyeztetések kellenének.” – mondta el a Magyar Nemzetnek Maruzsa.

Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy a járványhelyzetben egyetlen napot sem szünetelt az oktatás, és sikeresen lezajlott az érettségi és a felvételi is. A tanárhiányra kitérve Maruzsa elmondta, hogy az életpályamodell kiszámítható, és mivel több tízezer ember rendelkezik pedagógus végzettséggel az országban, most azoknak is jó döntés lehet a váltás, akik eddig más területen dolgoztak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb