Szegedi Arcok

Szemre szabott kiszolgálás: mindent a tiszta látásért – válaszd a Prágai Látszerészetet!

A Prágai Látszerészet közel harminc éve üzemel családi vállalkozásként a Napfény Városában. A minőség, a szakmai felkészültség és a széles választék a kezdetek óta biztosított. Az először csak optikai profillal rendelkező cégből napjainkra Szeged, sőt kijelenthetjük, a térség egyik legszélesebb áruválasztékával és szolgáltatás csomagjaival rendelkező optikai szaküzlet vált.

A cél továbbra is a fejlődés, a bővítés és a sokszínű, sokrétű kiszolgálás nem csak itt, hanem az egész régióban. És, hogy miben rejlik a siker titka? Ifj. Prágai András, üzletvezető szerint a szemre szabott kiszolgálásban.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Ifj. Prágai András 2002. óta szerves része a családi vállalkozásnak, pont úgy, mint édesanyja és nővérei. A céget édesapja, Prágai András Mihály 1973-ban hozta létre. Az üzlet 1992-ig férfi szabóságként, majd divatáru üzletként működött a Bartók Béla téren, ezt követően azonban optikai szaküzletté vált.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Egy olyan optikai szaküzletté, ahol a kiszolgálástól kezdve a szemvizsgálaton és az állandó ellenőrzéseken keresztül minden lépés korosztályokra szabva biztosított.

A polcokon elterülő világmárkák tömkelege jól bizonyítja: a Prágai Látszerészet csapata számára nem létezik szakmai kihívás.

A felkészült és elismert gárda négy szemésszel és három oktometristával bír. A stáb hozzáértése és tudása tehát garantált. Legfőbb jellemzőik a gyorsaság és pontosság. A minőségi munka egyik fokmérője, hogy mindig a legkorszerűbb technológiával dolgoznak, melyeket a folyamatos géppark fejlesztésekkel és elméleti képzésekkel igyekeznek tökéletesíteni. Többek között ennek is köszönhető, hogy akadnak olyan lencsék, amelyeket akár 24 órán belül be tudnak nekünk szerezni.

A Prágai Látszerészet az egyetlen olyan dél-alföldi üzlet, amely speciális varilux lencséket is kínál. A Varilux az első olyan szemüveglencse, amely látható választóvonal nélkül biztosít éles képet minden távolságra: közelre, munkatávolságra (számítógép előtt) és távolra egyaránt. A Varilux család immár a 8. generációját köszönti az optikai piacon. Ez a Varilux X Series, amely megoldást nyújt a mai modern életforma látással szemben támasztott kihívásokra is. A felgyorsult világ megváltoztatta ugyanis a látással kapcsolatos elvárásokat: több feladatot végzünk egyszerre (multitasking) és gyorsan váltogatunk azok között, így kiemelt szerep jut a karnyújtásnyi távolságon belül történő feladatvégzésre, amelyhez a Prágai Látszerészet szintén megoldást kínál. Az üzletben megvásárolható Varilux X széria lencsék ugyanis szélesebb látóteret és éles képet biztosítanak karnyújtásnyi távolságon belül is.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A Prágai Látszerészet ezen felül júliusban most minden dioptriás szemüvegre és napszemüvegre 15% gyártói kedvezményt is ad.

„A családi vállalkozás a sikerességét az állandó fejlesztéseknek és a profil folyamatos bővítésének köszönheti. Cégük fő vonzereje a magas színvonalú pontos munkában, a munkatársak informáltságában és a kellemes, családias, de hozzáértő kiszolgálásban rejlik, amelyhez a hátteret egy biztos alapokon nyugvó beszállítói hálózat alkotja. A nálunk készült szemüvegek minőségét, a Magyar Optikus Ipartestület tanusítványa garantálja.” – fejtette ki az üzletvezető, ifj. Prágai András.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Majd felhívta a figyelmet arra, hogy már a gyakori fejfájás esetén is érdemes őket megkeresni, hiszen az egy olyan jel lehet, ami akár egy bizonyos szemproblémára utalhat. Mindemellett azt is kihangsúlyozta: nem a számítógép rontja a szemet, az csak elfárasztja azt, ezért mindenképp érdemes gyakori használata közben több, kis szünetet beiktatni úgy, hogy közben pihentetjük a szemünket, amit a legegyszerűbb és legpraktikusabb módon bárhol, bármikor úgy tudunk megtenni, hogy elmerengünk a távolba.

A Prágai Látszerészet népszerűségének titka kétségtelen, hogy a közvetlenségben, a szakszerűségben, az udvariasságban és a figyelmességben rejlik, amely a fiatalok, középkoruk és idősek mellett a legkisebbekre is hangsúlyt fektet. A műhely ugyanis egy külön gyermeksarokkal várja a legapróbb vásárlókat. A Prágai Látszerészet bevallása szerint a kicsik kiszolgálása a kedvességben és a türelemben rejlik. Ennek köszönhető, hogy a legtöbb kiskorú vásárló az ő listájukat erősíti.

Elérhetőségek:

Nyitva tartás:

  • H – P: 9:30 – 17:30
  • Szo: 9:30 – 12:00

Klinikum Rendelő (Prágai Látszerészet munkafelvevő helye):

  • Cím: 6723 Szeged, Madách u. 2.
  • Telefon: +36 62 315 320

Nyitva tartás:

  • Kedden és Csütörtökön: 16:00 – 20:00

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb