Mindenmás

Klinikára mész? Jobban jársz, ha már otthon kitöltöd a szokásos kérdőívet, egy csomó időt spórolsz vele!

Már otthon is elérhető a betegellátáshoz szükséges kérdőív – tájékoztatta a Szeged365.hu-t a Szegedi Tudományegyetem Sajtóosztálya. Aki él a lehetőséggel, és már otthon kitölti az adatlapot, jelentős időt spórolhat azzal, hogy a betegfelvétel három fázisából csak kettőn kell átesnie.

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egységeiben visszaállt a járóbeteg ellátás, a pácienseket telefonon egyeztetett időpont alapján fogadják. A rendelésre érkezéskor át kell esniük az úgynevezett pretriázson, vagyis azon az előszűrésen, amellyel a páciensek közül a koronavírus gyanús eseteket szűrik ki. Ennek első lépése a telefonos előszűrés, a második a testhőmérséklet mérése, valamint a pretriázs kérdőív kitöltése.

“Ha a hozzánk érkező páciensek otthon kinyomtatják és kitöltik a kérdőívet, és magukkal hozzák azt a rendelésre, azzal megkönnyítik az egészségügyi intézményekben zajló pretriázs feladatot. Ebben az esetben ugyanis már csak egy testhőmérséket mérés és a triázs személyzet aláírása kellene ahhoz, hogy a páciensek bejussanak a szakrendelésre, ezzel pedig lényegesen megkönnyítenék az egészségügyi személyzet munkáját” – mondta dr. Pető Zoltán, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály vezetője.

A pretriázs kérdőív öt kérdést tartalmaz, a kérdések mind arra hivatottak, hogy kiszűrjék a koronavírus gyanús eseteket, és ezáltal megakadályozzák a továbbfertőzést. A kérdőívet a páciensnek alá kell írnia, és fel kell tüntetnie a kitöltés dátumát is. A kérdőív erről a linkről tölthető le.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb